Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu.
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum

1299!! #KnightOnline Açık.PK 1299! DESTEK PRO(UYGUNFİYAT)!!
Bilgi için tıklayın >>> [TIKLAYIN]
Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_lcap96%Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_lcap1%Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_lcap1%Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_lcap3%Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu. I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952

En son konular

» 30.10.2024 Haftalık Burç yorumu
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:41:48

» Anadolu Efes, Bursaspor deplasmanında galip! Ligde 2'de 2...
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:34:24

» NBA'de dudak uçuklatan rakam! Alperen Şengün'ün yeni sözleşmesi belli oldu, Türk spor tarihine geçti
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:33:40

» NBA'de milli basketbolcu Alperen Şengün, sezona "double-double" ile başladı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:32:38

» Fenerbahçe Beko, Nefes kesen maçta Ergin Ataman'ın Panathinaikos'una mağlup oldu! EuroLeague'de 2. yenilgisini yaşadı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:32:16

» Galatasaray’dan Beşiktaş’a yanıt
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:26:50

» İrfan Saraloğlu'ndan Gabriel Sara açıklaması! Galatasaray taraftarını üzen haberi verdi
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:26:17

» Beşiktaş'ın eski yıldızı Valentin Rosier, Galatasaray'a transfer oluyor!
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:25:49

» Emre Belözoğlu'ndan Jose Mourinho açıklaması! "Mourinho, bu kupaları nasıl kazandı?"
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:24:32

» Fenerbahçe'nin golcüsü Youssef En-Nesyri zoru başardı! Tüm gollerini kafayla attı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:23:51

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Mersin’in Erdemli ilçesinde meraklı aşıcı, arkadaşının gecesefası olarak da bilenen borazan çiçeği ağacına patlıcan aşıladı. Aşı tutunca, ağaçta 12 ay boyunca patlıcan yetiştirme imkanı doğdu.

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yazar : EgzotikForum

-
-

Ağaçta patlıcan yetişti
Fide aşıcılığı ile uğraşan bir çiftçi arkadaşının bahçesindeki borazan çiçeği ağacına patlıcan aşısı yaptı. Aşı tutunca ağacın dallarında patlıcan yetişti. Patlıcanın yemeğini de yaptıklarını söyleyen meraklı arkadaşlar bu yolla 12 ay patlıcan yetiştirebileceklerini belirtiyor.

Ağaçta patlıcan yetişti

Aşıcılık da yapan çiftçi Hasan İncir, “Bu çiçeğe halk arasında borazan çiçeği ya da gece sefası da derler. 15 yıl önce böyle bir ağaçta patlıcan aşılama deneyimi yaptım

ve tuttu. Eksi 8 derecede dışarıda bıraktığım için meyve verdiği halde don vurdu. Sonra Vahti ağabey ile tanıştık. Bu çiçeğe daha önce patlıcan aşısı yaptığımı anlattım. Yeniden deneyebileceğimizi söyledim. Bir zamanlar tutturdum yeniden bir deneyeyim bir ‘patlıcan ağacımız’ olsun dedim. Ağacın yapraklarını kurtlar yediği için zehirli olmayacağını düşündük. Ağaca aşı yaptık, tuttu ve şimdi patlıcan ağacımız var” dedi.

"MİLLETİMİZE ARMAĞAN EDECEĞİM"

Çiftlik sahibi Vahti Erden ise “Doğayı çok seviyorum. Emekli olduktan sonra bu bahçeyi buldum. Borazan çiçeğinin kokusunu çok beğendiğim için bu ağacı diktim. Sonra aşı konusunda iyi olan Hasan İncir kardeşimle tanıştım ve ağaçları gösterdiğim zaman, ‘ben buna patlıcan aşısı yaptım tutmuştu’ dedi. Yeniden denedi ve aşı tutunca bir patlıcan ağacımız oldu” diye konuştu.

Kendilerinin asıl çalışmasının avakadoya yönelik olduğunu da ifade eden Erden, “Aslında biz daha verimli avakado yetiştirmek için uğraşıyoruz. İnşallah çalışmalarımız sonucunda 6-7 yıl içerisinde yüksek verimli ağaçlar yetiştirip milletimize armağan edeceğiz” dedi.

Ağaçta patlıcan yetişti

Meraklı arkadaşlar bir patlıcan ağacından yıllık 500 kilo ile 1 ton aralığında hasat yapmayı öngördüklerini de belirtti.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]