Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından Kars’ta düzenlenen grup birinciliği yarışmasında bir eğitmenin ekibindeki öğrencileri motive ediş şekli ve ardından yaşananlar yarışmaya gölge düşürdü.
Gösteri kıyafetli çocukların eğitmenden dayak yedikleri anları görüntüleyen Kars Serhat TV’nin kameramanı, bu anları görüntülerken saldırıya uğradı.
Erzurum Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübünün ‘yıldızlar geleneksel düzenlemesiz’ dalında mücadele edecek öğrencilerin eğitmeni olan Mustafa Burak Çağlar ile Kars Serhat TV’nin kameramanı Adem Alp karakolluk oldu.
Çocukları oyun öncesi yarışa hazırlayan ve çocukları sözde motive eden eğitmen Mustafa Burak Çağlar’ın çocukların bacaklarına ve yüzlerine vurduğu ihbarını alan müsabakaları takip eden yerel televizyon Serhat TV’nin kameramanı Adem Alp de olay yerine giderek Mustafa Burak Çağlar’ın çocukları motive ediş şeklini görüntüledi.
Kameraya alındığını fark eden Eğitmen Çağlar, “ne çekiyorsun” diyerek eliyle kamerayı kapattı ve kameranın ışık sistemini kırarak, LCD ekranına zarar verdi. Bu sırada kameraman Alp, “Niçin kamerayı kırıyorsun” diyerek tepki gösterdi. Tartışma üzerine eğitmen Çağlar’ın çevresinden bir çok kişi etrafına topladı ve o sırada kameraman Alp kafasından ve sırtından yumruklandı.
Olayın büyümesi üzerine Kameraman Alp olay yerine polis çağırdı. Polisin gelmesiyle birlikte taraflar hastaneye götürülerek darp raporları alındı. Kameraman Alp’in şikayetçi olması üzerine taraflar Kazımpaşa Polis Merkezi’ne götürülerek ifadeleri alındı. Eğitmen Çağlar, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.
Adem Alp olayı şöyle anlattı:
“Salonda yanıma gelen biri, eğitmenin öğrencileri dövdüğünü söyledi. Gidip baktığımda Mustafa Burak Çağlar’ın halk oyunları ekibindeki çocuklara tokat attığını, yanaklarını sıktığını, bacaklarına vurduğunu gördüm ve kayıt yaptım. Uzaktan bir süre çekim yaptıktan sonra yanına gidip bunu neden yaptığını sordum. “Sen nasıl çekersin?” deyip önce kameramı kırdı, sonra bana vurmaya başladı. Şikayetçi olmam üzerine karakola getirildik. Karakolda da saldırdı. Beni darp eden ve kamerama zarar veren ismini verdiğim şahıslardan şikayetçiyim, uzlaşmayı kabul etmiyorum.”
EKİBİ İKİNCİ OLDU
Öte yandan Yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dalda birinciliği Erzurum Palandöken Belediyespor Kulübü alırken, karakolluk olan eğitmen Mustafa Burak Çağlar’ın ekibi Erzurum Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ikinci oldu. Eğitmenleri tarafından sözde dayakla motive edilen öğrenciler de yarışmadan sonra Polis Merkezi’ne giderek ifade verdi.
Müsabakalar İsmail Aytemiz Spor Salonu’nda 10 ilin katılımıyla başladı. 18-19 Nisan tarihleri arasında iki gün süren Barlar Grup birinciliği için 6 dalda mücadele eden folklor ekipleri kıyasıya yarıştı. Minikler Geleneksel Düzenlemesiz, Minikler Geleneksel düzenlemeli, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz ve Gençler Geleneksel Düzenlenmeli dallarında Iğdır, Erzurum, Kars, İstanbul, Bayburt, Ağrı, Kocaeli, Ankara, Gümüşhane ve İzmir illerinin takımları katıldı.
Çok sayıda vatandaşın da izlediği Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen yarışmalarda Minikler Geleneksel Düzenlemesiz dalında Erzurum Palandöken Belediyesi Spor Kulübü Folklor ekibi 1’nci, Erzurum Palandöken Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü ekibi 2’nci oldu. Minikler Geleneksel düzenlemeli dalında da Kars Belediye Spor Kulübü 1’nci, İstanbul Pendik Belediye Gençlik Spor Kulübü 2’nci oldu.