3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar)
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_lcap96%3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_rcap 96% [ 915 ]
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_lcap1%3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_rcap 1% [ 7 ]
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_lcap1%3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_rcap 1% [ 6 ]
3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_lcap3%3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar)

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yazar : EgzotikForum


-
-


  • Çıtır çıtır kızarmış, sıcacık bir kestaneye karşı koymak çoğumuz için imkansız neredeyse. Ancak kış sofralarının bu cezbedici lezzetine kanarak ölçüyü aşmamak, kararında tüketmek çok önemli. Zira yüksek karbonhidrat içeren kestanenin üç tanesi bir dilim ekmeğe eşit!


  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,Gz18A89jT0G7oQqgaHLK9w
    Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, E ve C vitamini gibi birçok besin ögesi bulunduran kestanenin mutlaka kontrollü tüketilmesi gerektiğini belirterek “Kestane vitamin, mineral ve posa kaynağı sağlık deposu bir yiyecek ama yüksek karbonhidrat içeriği nedeniyle kontrollü tüketilmesi gerekiyor. Yüksek potasyum içeriği nedeniyle böbrek hastaları hekimine danışmadan kestane tüketmemeli. Diyabet hastaları ve zayıflama diyeti yapanlar kestane tüketirken porsiyon konusunda çok dikkatli olmalı. 3 kestane 1 dilim ekmek yerine geçiyor” diyor. 



  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,nwBSOa5-qU22M1-2ermN-A
    Kestanenin mangalda yapılması durumunda dikkat edilmesi, ateşe yakın pişirilmesiyle kanserojen etki göstereceğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Deniz, bu kış lezzetinin faydalarını anlattı, üç de tarif verdi:
     



  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,pOxTfUA940Ckd1S0nqwS4w
    Tok tutuyor: Kestanenin 100 gramı yaklaşık 160-180 kalori civarında ve yaklaşık 40 gram karbonhidrat içeriyor. Yüksek karbonhidrat içeriği ve barındırdığı yüksek lif ile tok tutucu özelliğe sahip. Fakat 3 kestane 1 dilim ekmek yerine geçtiği için porsiyon kontrolü yapılmadığında kilo almaya neden olabileceğini unutmayın. Bireysel özellikleriniz ve beslenme düzeninize göre değişmekle birlikte 3-6 adet kestaneyi ara öğün alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz. Kestanenin yanında süt veya sütlü kahve içerek; tokluk sürenizi uzatabilirsiniz. Ancak kestanenin miktarını kaçırdıysanız gün içerisinde tükettiğiniz ekmek, pilav, makarna gibi yiyeceklerin miktarını uygun ölçüde azaltarak denge kurun.


  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,162uF9ngJEmxUqAlQ9AfKw
    Bağışıklığı güçlendiriyor: Enfeksiyonlara karşı koruyucu özelliği olan vitamin A, antikor oluşumuna yardımcı olan vitamin C, antioksidan olarak görev yapan vitamin E ve bağışıklığı güçlendiren vitaminler. Kestane bu vitaminlerin hepsinden belirli miktarlarda içeriyor. Ara öğünlere yayılarak tüketilecek günde 3-6 tane küçük boy kestane, içerdiği C vitamini ile bağışıklığın güçlendirilmesine katkı sağlıyor; gribe karşı koruyor, hücrelerin yaşlanmasına karşı da savaşıyor.


  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,UAnvxfO_C0SpHj1N43b8Ig
    Kalbi koruyor: Kestane içerdiği yüksek potasyum ile kan basıncını düzenliyor, hipertansiyonu önlüyor, kalp damar hastalıklarından koruyor. Bu özelliklerinden dolayı tuzlu kuru yemişlerden ziyade kestane daha sağlıklı bir alternatif olabilir. Sodyum ile birlikte çalışarak vücudun su dengesinin ayarlanmasında görevli olan kestanenin 100 gramında 486 mg potasyum bulunuyor. Bu yüksek içerik ile diyetle alınan potasyum ihtiyacını karşılamak için de iyi bir kaynak olarak öne çıkıyor.


  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,JiPhQ7juWkqcC36W0ZnjmQ
    ÇOCUK İÇİN SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK
    Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz“Sağlıklı beslenme yaşamın her döneminde olduğu gibi, büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu çocukluk çağında da çok önemli. Çocuğunuza sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırdığınızda, yaşamının ilerleyen dönemleri için de sağlıklarına iyi bir yatırım yapmış oluyorsunuz. Çocuklarınızı boş kalorilerden, yüksek yağ ve şeker içerikli atıştırmalıklardan uzak tutmanız, anlayacakları bir dille bu konuda onları bilinçlendirmeniz çok önemli. Kestane ise zengin besin içeriği ile burada devreye giriyor ve çocuklar için sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği oluyor. Herhangi bir sağlık problemi veya alerjik durumu olmayan çocuklar günde 3-6 kestaneyi rahatlıkla tüketebilir'' diyor.


  • KESTANE İLE 3 KIŞ LEZZETİ

    3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) Kestane-ile-3-kis-lezzeti,6m1td3zxtUO6y7LHPhsUTg
    Kestane topları: 1 avuç çiğ badem. 100 gr. Haşlanmış kestane. 1 tatlı kaşığı hindistancevizi yağı. 1 tatlı kaşığı kakao.

    Malzemelerin tümünü gerekirse su da ekleyerek blenderize edin. Yuvarlayarak minik toplar yapın ve yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin. Kestane topları hem misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir seçenek hem de sizin için iyi bir ara öğün alternatifi olacaktır. 



  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,NRjukp7oZEWSs7F2BPK13w
    Kış salatası: ½ kilo brokoli. ½ kilo kestane. Soğan. Közlenmiş kırmızıbiber. Kestanelerin üzerine çizik atın ve tavada orta ateşte az su ile pişirin. Brokolileri haşlayın. Brokoli, kestane, soğan ve kırmızıbiberi karıştırın. İsterseniz üzerine yoğurt ve sarımsaklı sos hazırlayabilirsiniz. Kestanenin karbonhidrattan zengin olduğunu unutmayın ve bu salata ile birlikte ekmek ve benzeri yiyecekler tüketmeyin.


  • 3 kestane = 1 dilim ekmek (Kestanenin azı karar çoğu zarar) ,qb7FUs9QDEK3M91aa76YfQ
    Fırında kestane: Kestaneleri yıkayın; artı şeklinde çizin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180-200 derecede 20-25 dk pişirin. Kabuklarının kolay çıkması için kestaneleri yıkayıp çizdikten sonra yaklaşık bir saat ılık suda bekletip sonra fırına koyabilirsiniz.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz