Kadayıf Dolması
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

 Kadayıf Dolması I_vote_lcap96% Kadayıf Dolması I_vote_rcap 96% [ 915 ]
 Kadayıf Dolması I_vote_lcap1% Kadayıf Dolması I_vote_rcap 1% [ 7 ]
 Kadayıf Dolması I_vote_lcap1% Kadayıf Dolması I_vote_rcap 1% [ 6 ]
 Kadayıf Dolması I_vote_lcap3% Kadayıf Dolması I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Kadayıf Dolması

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1 Kadayıf Dolması Empty Kadayıf Dolması Salı 3 Şub. - 22:54:30

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 400 gram tel kadayıf
  • 200 gram ceviz içi
  • 5 adet yumurta

[size]
Şerbeti için: 

[/size]

  • 750 gram toz şeker
  • 500 ml. su
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

[size]
Kızartmak için: 

[/size]

  • 2,5 su bardağı ayçiçek yağı

[size]


NASIL YAPILIR?

[/size]

  • Tatlının şerbeti için; toz şeker ve suyu derin bir karıştırma kabına alın. Toz şeker eriyene kadar karıştırdığınız şerbet karışımını ocağa alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan şerbete limon suyu ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için cam bir kaseye alıp bir kenarda bekletin.
  • Oldukça taze olan tel kadayıfları küçük parçalara ayırmadan elinizle hafif bir şekilde açın.
  • Havalandırdığınız ve tel tel açtığınız tel kadayıfları yumurta büyüklüğünde öbeklere ayırın.
  • Mutfak tezgahı üzerinde dikdörtgen bir yufka gibi ince bir kat halinde tel tel açtığınız kadayıfın orta kısmına iri parçalar halinde ceviz içi yerleştirin. Kenar kısımlarını içe doğru katladıktan sonra rulo şeklinde sarın.
  • Kadayıflar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yumurtaları geniş bir kasede bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kızdırın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını tek tek çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızmaya başlayan yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
  • Kızaran tatlıları bir kevgir yardımıyla aldıktan sonra soğumuş olan şerbetin içine bırakın. Şerbetini içmesi için kısa bir süre şerbet karışımında bekleyen tatlıları sevdiklerinizle paylaşın.


https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz