Fenerbahçe'nin Dnipro ile oynadığı maçta rakip Kankava ile tartışan Nani maç sonunda da hocası Pereira'ya dert yandı. Pereira ise oyuncusundan daha dikkatli ve sakin olmasını istedi.
Dnipro ile oynanan hazırlık maçında kendisine sert ve sakatlamaya yönelik fauller yapan Kankava ile maç içinde birçok kez tartışan Luis Nani'nin öfkesinin maç sonunda da dinmediği ortaya çıktı.
Soyunma odasına sinirli bir şekilde giden Nani'nin bu halini gören Pereira, “Niye bu kadar sinirlisin? Daha dikkatli ve sakin olmalısın” uyarısında bulundu. Bunun üzerine Portekizli süperstar, “Sorumsuz bir oyuncu az kalsın futbol hayatımı bitirecekti. Hakemler de buna göz yumdu. Ancak ben tepkimi gösterdim. Daha sezonun başında, sakatlanarak takımdan ayrı kalmak, kenarda oturmak istemiyorum. Bu nedenle tepki gösterdim” diyerek kendisini savundu. Pereira, bu sözlerin ardından öğrencisine hak verse de, “Takımı 10 kişi bırakmamak için biraz daha dikkatli ol” demeyi de ihmal etmedi.
Şampiyonlar Ligi maçlarının başlamasına 10 günlük bir süre kalmasıysa Pereira'yı düşündürüyor. Bu sürede 3 hazırlık maçı daha oynayacak Fenerbahçe takımı, bu maçlar sonrasında resmi maç sezonunu açacak. Pereira kondisyonunun artması için özel bir program verdiği Robin van Persie'nin bireysel çalışmalarını da yakından takip ediyor. Pereira, Hollandalı golcüye gelecek hafta Afyon'daki turnuvada az da olsa süre vermek istiyor.
Sakatlıkları iyileşme aşamasına gelen Mehmet Topal, Mehmet Topuz ve Milos Krasic'in ise ciddi bir problemlerinin olmadığı ve önümüzdeki günlerde takımla çalışmalara başlayacakları bilgisi de Pereira'ya ulaştı.