Lüksemburg’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan AB Dış İlişkileri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, ailesiyle Yunanistan’a geçmeye çalışırken bindikleri botun batması sonucu hayatını kaybeden ve cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan’ın fotoğrafları karşısında siyasilerin duygusal davranamayacağını söyledi.
“SİYASİLERİN DUYGUSAL TEPKİ VERMESİNİN BEKLENMESİNDEN BIKTIM”
Konuyla ilgili sorulan bir soruya sinirlenen Mogherini, siyasilerin duygusal tepki vermesinin beklenmesinden bıktığını söyleyerek, “İşimiz mantıklı kararlar almak, istikrarlı olmak ve duygularımızı da göz önünde bulundurmak” dedi. Fotoğrafların herkesi şoke ettiğinden emin olduğunu belirten Mogherini, “Ancak siyasilerin şoke olmalarını değil, gerekli kararları vermek için sorumlu davranmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.
“SİYASİLERİN DUYGUSAL TEPKİ VERMESİNİN BEKLENMESİNDEN BIKTIM”
Konuyla ilgili sorulan bir soruya sinirlenen Mogherini, siyasilerin duygusal tepki vermesinin beklenmesinden bıktığını söyleyerek, “İşimiz mantıklı kararlar almak, istikrarlı olmak ve duygularımızı da göz önünde bulundurmak” dedi. Fotoğrafların herkesi şoke ettiğinden emin olduğunu belirten Mogherini, “Ancak siyasilerin şoke olmalarını değil, gerekli kararları vermek için sorumlu davranmalarını bekliyorum” ifadelerini kullandı.