| Adıyaman'ın Çelikhan İlçesinde Orman Arazisini İşgal Eden 86 Yaşındaki Şahsa, Mahkeme Tarafından İşgal Ettiği Alana 45 Adet Çam Fidanı Dikme Cezası Verildi. |
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde orman arazisini işgal eden 86 yaşındaki şahsa, mahkeme tarafından işgal ettiği alana 45 adet çam fidanı dikme cezası verildi. Çelikhan Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davada sanık Hasan Türkoğlu (86), Gölbağı köyü Tatik mevkisindeki 457 metrekarelik orman arazisini işgal ettiği gerekçesiyle yargılandı. Mahkeme, Hasan Türkoğlu'nun 5 ay hapis yatmasına ve işgal ettiği orman arazisine 45 adet çam fidanı dikmesine karar verdi. Sanığın 65 yaşından büyük olmasını, ekonomik durumunu, daha önce hiç hapis cezası almamış olmasını, pişmanlık duymasını ve yargılama sürecindeki iyi halini dikkate alan mahkeme; Hasan Türkoğlu'nun hapis cezasını kaldırdı. Mahkeme tarafından kendisine verilen ceza nedeniyle çam fidanı alan Türkoğlu, işgal ettiği alana çam fidanlarını dikti. Hasan Türkoğlu, işgal edilen alanın 120 yıldan beri ailesi tarafından kullanıldığını belirterek, "Ben tapu almak için şikayette bulundum fakat orman arazisini işgal ettiğim gerekçesiyle mahkeme tarafından bana böyle bir ceza verildi. Ben de bana verilen cezaya razıyım" diye konuştu. |