Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



1299!! #KnightOnline Açık.PK 1299! DESTEK PRO(UYGUNFİYAT)!!
Bilgi için tıklayın >>> [TIKLAYIN]
Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_lcap96%Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_lcap1%Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_lcap1%Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_lcap3%Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952

En son konular

» 30.10.2024 Haftalık Burç yorumu
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:41:48

» Anadolu Efes, Bursaspor deplasmanında galip! Ligde 2'de 2...
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:34:24

» NBA'de dudak uçuklatan rakam! Alperen Şengün'ün yeni sözleşmesi belli oldu, Türk spor tarihine geçti
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:33:40

» NBA'de milli basketbolcu Alperen Şengün, sezona "double-double" ile başladı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:32:38

» Fenerbahçe Beko, Nefes kesen maçta Ergin Ataman'ın Panathinaikos'una mağlup oldu! EuroLeague'de 2. yenilgisini yaşadı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:32:16

» Galatasaray’dan Beşiktaş’a yanıt
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:26:50

» İrfan Saraloğlu'ndan Gabriel Sara açıklaması! Galatasaray taraftarını üzen haberi verdi
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:26:17

» Beşiktaş'ın eski yıldızı Valentin Rosier, Galatasaray'a transfer oluyor!
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:25:49

» Emre Belözoğlu'ndan Jose Mourinho açıklaması! "Mourinho, bu kupaları nasıl kazandı?"
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:24:32

» Fenerbahçe'nin golcüsü Youssef En-Nesyri zoru başardı! Tüm gollerini kafayla attı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:23:51


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yazar : EgzotikForum


-
-

Röportaj: Edda SÖNMEZ
Fotograflar: 
Tarkan ABDULLAHOĞLU 
Mert ARISLAN

İşin ba­şın­da 27 ya­şın­da­ki Fa­bi­o Su­are­z’­nin ol­du­ğu Uzak­do­ğu ve Ak­de­niz Mut­fa­ğı açıl­dı. Adı da Sai­gon İs­tan­bul. 20 Eki­m’­de ya­pı­la­cak bir lans­man­la lez­zet dün­ya­sı­na mer­ha­ba di­ye­cek olan res­ta­urant, hem da­ma­ğı­nı­zı şa­şır­ta­cak hem de si­zi ye­ni bir mut­fa­ğın keş­fi­ne çı­kar­a­cak. Ye­mek­le­rin lez­ze­ti ise ina­nıl­maz. Ay­rı­ca sa­de­ce İs­tan­bu­l’­da bu­lu­na­bi­le­cek bir man­za­ra eş­li­ğin­de gü­zel an­lar ya­şa­ya­cak­sı­nız. Bu­gün­kü ko­nu­muz, ye­ni me­kân Saigon İs­tan­bul.
– Bi­ze ken­di­niz­den bah­se­der mi­si­niz?
Fa­bi­o Sua­rez (F.S.) : An­nem Türk, ba­bam İs­pan­yol. İs­viç­re­’-de doğ­dum. 7 ya­şın­da İs­tan­bu­l’­a gel­dim. Fran­sız Li­se­si­’n­e devam ettim. 20 ya­şın­da Avu­pa­’da üni­ver­si­te­ye git­tim. İki se­ne Hol­lan­da, dört se­ne İs­viç­re, son­ra ge­ri gel­dim. Bir se­ne Do­ğu­ş’­ta ça­lış­tık­tan son­ra da ba­bam­la bu işe atıl­dık. Ge­çen se­ne iş­ten ay­rıl­dık­tan son­ra­ki 6 ay içe­ri­sin­de bu­ra­yı bul­dum. Ki­ra­la­yıp bu kon­sep­ti aç­tık.
– Ne­den Uzak­do­ğu?
F.S: Hep me­ra­kı var­dı ba­ba­mın. Tay­land ol­sun, En­do­nez­ya, Hong kong…
– Ba­ba­nı­zın is­te­di­ği bir şey ga­li­ba ye­mek sek­tö­rü?
F.S: Evet, is­te­di­ğim bir şey­di se­ya­hat eder­ken, ba­ba­mı hep otel­ler­de zi­ya­ret eder­dim. Şöy­le dü­şün­düm hep, bir ül­ke­de bir sü­re­den son­ra ye­di­ği­niz ye­rel ye­mek­ler­den sı­kı­lı­yor­su­nuz, ne ya­par­sı­nız? Ön­ce İtal­yan ve­ya Uzak­do­ğu mut­fak­la­rı­na yö­ne­lir­si­niz.

Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk 15670
Baba-oğul, “Sa­de­ce ye­mek de­ğil, di­zay­nı­mız da aynı şekilde çok özel. Tür­ki­ye­’nin en ün­lü mi­mar­la­rın­dan bi­ri ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı” diye konuştu.
YEMEK iŞiNDE MORALi iYi TUTMALISINIZ…
– Kaç ül­ke gez­din?
F.S: 30-40 ül­ke gez­dim. Hep­sin­de en az bir ay kal­dım ve Av­ru­pa­’ya se­ne­de se­kiz do­kuz ke­re gi­di­yo­rum. Hep iyi lo­kan­ta­lar­da ye­mek ye­dim. Ye­mek işin­de mo­ra­li­ni­zi iyi tut­ma­nız ge­re­ki­yor. Tür­ki­ye­’de Türk in­sa­nıy­la ça­lış­mak çok fark­lı bir­şey bu­nu avan­ta­ja çe­vir­mek çok ko­lay, ama hiç ge­liş­tir­me­mek de çok ko­lay.

iYi ŞEYLER ÇIKARTIYORUM
– En güzel hangi yemeği yapıyorsunuz?
F.S: İyi bulduğum malzemeler benim iyi yemek pişirmeme yön veren şey oluyor. Balık seçerken bana hangileri güzel deme bana hangileri çok iyi onu göster diyorum balıkçıya.

Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk 14670
YEMEĞE OLAN MERAKIM HEP SEYAHAT ETMEKTEN
– Tür­ki­ye ile yo­lu­nuz ne za­man ke­siş­ti?
A.S: İs­tan­bu­l’­a oğ­lu­mun an­ne­si ile ta­nış­ma­dan ön­ce tu­rist ola­rak gel­miş­tim. İs­tan­bu­l’­da ilk Ara Gü­ler ile ta­nış­tım. Son­ra oğ­lu­mun an­ne­si ile ta­nış­tım Ce­nev­re­’de. An­ne­si Tür­ki­ye­’ye ge­ri dön­dü. Oğ­lum­da İs­tan­bu­l’­da bü­yü­dü. Ye­me­ğe olan me­ra­kım hep se­ya­hat et­mek­ten. De­ği­şik mut­fak­lar­la ta­nış­ma fır­sa­tım ol­du.
– Han­gi mut­fa­ğı se­vi­yor­su­nuz?
A.S: Bel­li bir şey yok her yer­de gü­zel ye­mek var. Ba­zı­la­rı da­ha komp­li­ke. Bi­raz da­ha bil­gi ge­rek­ti­ren, da­ha zor olan mut­fak­lar var..
– Si­zi niçin ter­cih et­sinler?
A.S: Tür­ki­ye­’de bi­ze ben­zer bir kon­sept yok. Man­za­ra ve kon­sep­tin bir­le­şi­mi za­ten yok. İn­san­la­rın sev­dik­le­ri ye­mek­le­ri koy­mak is­ti­yo­ruz. Ken­di yo­rum­la­ma bi­çim­le­ri­miz var. Biz ye­mek­le­ri yo­rum­la­yıp in­san­la­rın is­te­di­ği ha­le ge­tir­di­ği­mi­zi dü­şü­nü­yo­ruz. Sai­gon ola­rak biz za­ten et­nik bir res­to­ra­nız. Sa­igo­n’­da çok koz­mo­po­lit bir şe­hir­di. Sa­igo­n’­un en bü­yük özel­li­ği hem Fran­sa­’yı, hem Uzak­do­ğu­’yu ka­rış­tır­ma­sı.

FÜZYON YEMEK YARATIYORUZ!..
– Başka şube açmak istiyorsunuz?
A.S: Rusya’yı çok istiyorum. Rusya’da St. Petersburg, Moskova olabilir. Amerika’da görüşmeye başladığım birkaç adres var. Miami, Los Angeles ve New York üçgeninde. Aynı isimle olacak. Sadece Saigon İstanbul değil de Saigon Miami, Saigon Los Angeles olur. Saigon London olur.
Mimarımızın yaptığı tavan. Buda heykeli, bu renk bize ait. Bunları bir yere taşımak çok kolay. Tavan yüksek olur daha yüksek bir Buda yaparız, aynı akustik tavanı yaparız. Bu demirlere de aynısını yapabiliriz. İmzamız olan şeyler var ve onlarla birlikte gitmek isteriz. Çünkü yemek yaratıyoruz, füzyon yemek yaratıyoruz. Böyle şeyler tatmin ediyor bizi.
– Mekanla ilgili ne gibi farklılıklar düşünüyorsunuz?
A.S: İyi servis, iyi yemek, iyi müzik, deneyimli olmak ve aynı zamanda müzik prodüksiyonu yapmak istiyoruz.
Günün her saatinin farklı bir müziği olduğunu ve insanların yemek yerken birbirini duyması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden bu müzik sistemini seçtik.
İlla spesifik bir restoran olmak istemiyoruz, genel olmak istiyoruz. İnsanlar bize geldiği zaman sadece sushi için değil, gelsinler burada buluşsunlar hem eğlenebileceklerini bilip yeni şeyler de denemelerini istiyoruz.
– Açılışınız ne zamandı?
A.S: 20 Ekim’de lansman var ama şu anda da kapımız açık müzik meraklılarına, yemek meraklılarına, bu manzarayı seven insanlara. Rakımız da var. Köfte yok, yufka yok, kokoreç yok.

Uzakdoğu ve Akdeniz Mutfağı’na yeni soluk 13670
MUTFAKTA ÇOK VAKiT GEÇiRiYORUM
– Türkiye’de beğendiğiniz restoranlar var mı?
A.S: Nikra var mesela. Güzel modern bir yorum var Türk Mutfağı’nın üzerinde. Ve güzel kalitede malzeme kullanıyorlar, buna çok dikkat ediyorum. Kendi ürettiği şeylere de gidebiliyor. Şu an üretim aşamasında değiliz ama onu da yapmak istiyoruz. Kendi meyve sebzelerimizi üretip kullanmak isteriz. İyi bir yemek yapmak için mükemmel olmak gerekir. Her ne kadar Türkiye’de denemesem de bu konu da mükemmel olduğumu biliyorum. Muftakta çok vakit geçiriyorum.
– Gelen müşterileri neler bekleyecek?
A.S: Sadece yemek değil dizaynımız çok özel. Türkiye’nin en ünlü mimarlarından biri tarafından yapıldı. Şefimiz Bodrum Sofa Otel’de, yurtdışında Barcelona’da da çalıştı. Onu San Sebastian’a yolladık bir aylık bir eğitim için. Uzakdoğu ve Akdeniz tekniklerini iyice aldı.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz