Şeyh Bedreddin Destanı nisan ayından itibaren Ortak Sahne’de. Nazım Hikmet’in ünlü eseri 9 Nisan’da seyirciyle buluşuyor. Yönetmenliğini Cemalettin ÇEKMECE’NİN üstlendiği eser özgün besteleri ve danslarıyla seyirciyi; asırlarca geriye, Çelebi Sultan Mehmed devrine götürüyor.
“Yârin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber” diyen Simavnalı Bedreddin’in efsaneleşmiş başkaldırısı sahnede can buluyor. Bedreddin’i anlatan ilk edebi eser olan Şeyh Bedreddin Destanı, Nazım’ın kalemine sadık kalınarak sahneleniyor.
Nisan ayı boyunca her cumartesi İzmir Karşıyaka Karşı Sanat Merkezi’nde sahne alacak olan oyun sezon boyunca İzmirli tiyatro severlerin karşısında olacak ve “Ortak Sahne Yaz Oyunları” kapsamında Anadolu izleyicisi ile buluşacak.
Yazan: Nazım Hikmet RAN
Yöneten: Cemalettin ÇEKMECE
Kostüm Tasarımı: Şirin EROL
Özgün Müzik: Onur Barış DAYANIR
Koreografi: Özgür SİRAAY
Cura & Bağlama: Onur Barış Dayanır
Ritim: Berke GÖKKILIÇ
E. Gitar: Muhammed Ali COŞKUNER
Çello: Elif YILDIZ
9 – 16 – 23 – 30 Nisan 20.30’da Karşı Sanat Merkezi’nde.
Biletler: Karşı Sanat Merkezi ve Biletix’te.
Rezervasyon: 0536 213 02 02
“Yârin yanağından gayrı her şeyde, her yerde hep beraber” diyen Simavnalı Bedreddin’in efsaneleşmiş başkaldırısı sahnede can buluyor. Bedreddin’i anlatan ilk edebi eser olan Şeyh Bedreddin Destanı, Nazım’ın kalemine sadık kalınarak sahneleniyor.
Nisan ayı boyunca her cumartesi İzmir Karşıyaka Karşı Sanat Merkezi’nde sahne alacak olan oyun sezon boyunca İzmirli tiyatro severlerin karşısında olacak ve “Ortak Sahne Yaz Oyunları” kapsamında Anadolu izleyicisi ile buluşacak.
Yazan: Nazım Hikmet RAN
Yöneten: Cemalettin ÇEKMECE
Kostüm Tasarımı: Şirin EROL
Özgün Müzik: Onur Barış DAYANIR
Koreografi: Özgür SİRAAY
Cura & Bağlama: Onur Barış Dayanır
Ritim: Berke GÖKKILIÇ
E. Gitar: Muhammed Ali COŞKUNER
Çello: Elif YILDIZ
9 – 16 – 23 – 30 Nisan 20.30’da Karşı Sanat Merkezi’nde.
Biletler: Karşı Sanat Merkezi ve Biletix’te.
Rezervasyon: 0536 213 02 02