Açelya Topaloğlu aslında sadece dans etmeye odaklanmışken annesinin aklını çelmesiyle oyunculuğa yönelmiş. Aşık olduğu zaman mutluluğunu herkesle paylaşmak isteyen ve fazla konuşmaya başlayan Açelya, enerjisi son derece yüksek bir isim. Tüm samimiyetiyle özel hayatına dair önemli ayrıntıları bizimle paylaşan Açelya Topaloğlu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
- Açelya Topaloğlu’nu aslında pek tanımıyoruz. Kendinizi hangi kelimelerle anlatırdınız?
Hareketli, neşeli, hırslı, bazen gereksiz yüksek enerjili, çok konuşan, kendi konuşmasından yorulan biri. (Gülüyoruz) Enerjim hiç bitmiyor da bazen kendimi rolantide tutuyorum. Umarım arkadaşlarım dostlarım da benden memnundur. (Gülüyor)
- ‘Görevimiz Komedi’ye dahil olma hikayeniz nedir?
Menajerim proje tasarım aşamasında iken jüri üyesi ve takım lideri olarak beni önermiş. FOX, bana inanmış, güvenmiş. Oyunculuktan farklı bir proje benim için ama yeni şeyler yapmak için de bir platform. Çalıştığım herkes usta, enerjik, komik, sıcak ve muhteşem bir kadro. Format şahane.
Aslında oyunculuğu ilk annem önerdi.
(Gülüyor) Annem “Sende oyuncu enerjisi var. Sadece dansla sınırlı kalma” dedi. Ben de
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı’na girdim. 4 senede orada eğitim aldım. Aldığım eğitim ile oyunculuğun sihri içime işledi.
Aslında çekirdek aile, 4 kişiyiz; annem, babam, abim ve ben. Hayatımızda aile olarak, keyifli vakit geçiriyoruz. Çocukluğumdan kalan kokular; sanırım özellikle annemin yaptığı yemeklerin kokuları hep burnumda. Evimi, çocukluğumu hatırlatıyor o kokular bana hep.
Büyüdükçe düşünceler değişiyor, hayata bakış açısı değişiyor, olaylar değişiyor. Elbette artık 5 sene önceki Açelya değilim ama bu da güzel.
- Günün her anı dolu olan bir kadın için zaman sayacı nasıl işliyor?
Dizi döneminde çok yoğun geçiyor, çünkü tek bir günüm boş oluyor dizi çekerken, onu da dinlenerek, kendime vakit ayırarak geçirmeye çalışıyorum.
Sosyal medya diyebiliriz. Sosyal medyada beni sevenlerle, takip edenlerle iletişimde olmak, öneri ve eleştirini öğrenmek çok önemli bence.
- Bastırmaya çalıştığınız en gizli korkunuz ne?
Karanlıktan korkuyorum ve evde ışık olmadan uyuyamam. Evde elektrikler gidince falan heyecanlanıyorum.
Aldatma zaten geri dönülemez bir hata ama onun dışında daha küçük hatalar da bence bazen geri dönülmez noktalar oluşturabiliyor.
- Açelya aşık olunca nasıl biri oluyor?
Sürekli gülüyorum, daha da çok konuşuyorum işin kötüsü. Mesela sürekli insanlara aşık olduğum kişiyi anlatıyorum.
- Güzel kadın olmanın kriterleri neler sizin için?
Olması gereken kriterler; turuncu kıvırcık saçlar, çıtı pıtı bir fizik, yüksek enerji , zeka ve çok konuşmadır. Şaka bir yana kendine güvenen, ayakları yere basan bir kadın en güzel kadındır bence.
- Açelya Topaloğlu’nu aslında pek tanımıyoruz. Kendinizi hangi kelimelerle anlatırdınız?
Hareketli, neşeli, hırslı, bazen gereksiz yüksek enerjili, çok konuşan, kendi konuşmasından yorulan biri. (Gülüyoruz) Enerjim hiç bitmiyor da bazen kendimi rolantide tutuyorum. Umarım arkadaşlarım dostlarım da benden memnundur. (Gülüyor)
- ‘Görevimiz Komedi’ye dahil olma hikayeniz nedir?
Menajerim proje tasarım aşamasında iken jüri üyesi ve takım lideri olarak beni önermiş. FOX, bana inanmış, güvenmiş. Oyunculuktan farklı bir proje benim için ama yeni şeyler yapmak için de bir platform. Çalıştığım herkes usta, enerjik, komik, sıcak ve muhteşem bir kadro. Format şahane.
OYUNCULUK DAMARLARIMA İŞLEDİ
- Uzun yıllar dans eğitimi almışsınız. Oyunculuğa sizi ilk çeken ne oldu?Aslında oyunculuğu ilk annem önerdi.
(Gülüyor) Annem “Sende oyuncu enerjisi var. Sadece dansla sınırlı kalma” dedi. Ben de
Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı’na girdim. 4 senede orada eğitim aldım. Aldığım eğitim ile oyunculuğun sihri içime işledi.
ÇOCUKLUĞUMDAN KALAN KOKULARI ÖZLÜYORUM
- Nasıl bir ailede büyüdünüz?Aslında çekirdek aile, 4 kişiyiz; annem, babam, abim ve ben. Hayatımızda aile olarak, keyifli vakit geçiriyoruz. Çocukluğumdan kalan kokular; sanırım özellikle annemin yaptığı yemeklerin kokuları hep burnumda. Evimi, çocukluğumu hatırlatıyor o kokular bana hep.
BEŞ SENE ÖNCEKi AÇELYA DEĞiLiM
- Siz büyüdükçe en çok neler değişti?Büyüdükçe düşünceler değişiyor, hayata bakış açısı değişiyor, olaylar değişiyor. Elbette artık 5 sene önceki Açelya değilim ama bu da güzel.
- Günün her anı dolu olan bir kadın için zaman sayacı nasıl işliyor?
Dizi döneminde çok yoğun geçiyor, çünkü tek bir günüm boş oluyor dizi çekerken, onu da dinlenerek, kendime vakit ayırarak geçirmeye çalışıyorum.
SOSYAL MEDYA EN BÜYÜK TAKINTIM
- Bu denli yoğun çalışan bir kadının illa ki takıntıları ya da alışkanlıkları vardır. Neler bunlar?Sosyal medya diyebiliriz. Sosyal medyada beni sevenlerle, takip edenlerle iletişimde olmak, öneri ve eleştirini öğrenmek çok önemli bence.
- Bastırmaya çalıştığınız en gizli korkunuz ne?
Karanlıktan korkuyorum ve evde ışık olmadan uyuyamam. Evde elektrikler gidince falan heyecanlanıyorum.
AŞIKKEN KONUŞKAN OLUYORUM
- Sizin için ilişkide nasıl bir hata affedilmez?Aldatma zaten geri dönülemez bir hata ama onun dışında daha küçük hatalar da bence bazen geri dönülmez noktalar oluşturabiliyor.
- Açelya aşık olunca nasıl biri oluyor?
Sürekli gülüyorum, daha da çok konuşuyorum işin kötüsü. Mesela sürekli insanlara aşık olduğum kişiyi anlatıyorum.
- Güzel kadın olmanın kriterleri neler sizin için?
Olması gereken kriterler; turuncu kıvırcık saçlar, çıtı pıtı bir fizik, yüksek enerji , zeka ve çok konuşmadır. Şaka bir yana kendine güvenen, ayakları yere basan bir kadın en güzel kadındır bence.