Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, 11 ayın sultanı olan ramazan ayına fırıncı esnafının hazır olduğunu söyledi. Kutsal ayı sabırsızlıkla karşıladıklarını dile getiren Kavuncu, bu sene ramazan ayında günde 85 milyon pide üretimi olmasını beklediklerini kaydetti.
Türkiye genelinde alınan pide fiyatına bazı fırıncıların uymayarak haksız rekabete yol açtığını ve bunun sonucunda da pidede kalitenin düştüğünü ifade eden Kavuncu, ''Bu yıl pide fiyatlarında artışa gitmedik. Pide fiyatımız 1.5 lira. Vatandaşlarımız mahalledeki fırınlardan pide alırken fiyatlara dikkat etmesini istiyorum. Açıklamış olduğumuz fiyatların altında pide satanlardan kesinlikle almasınlar'' diye konuştu.
Kavuncu, ramazan ayında pide israfının oldukça fazla yapıldığını dile getirdi.
İnsanların tüketecekleri kadar pide alması gerektiğini vurgulayan Kavuncu, şunları kaydetti:
''Ramazanda günde üretilen pidenin 6 milyonu israf oluyor. Bunun engellenmesi için valiliklerin, belediyelerin, özel idarelerin, sosyal yardımlaşma vakıflarının ve yardım kuruluşlarının israfa duyarlı olması lazım ve sayıları takip etmesi lazım. Bunlara dikkat edilip takip edilirse o zaman fırıncı tüketim olacak kadar üretim yapar ve maliyetinde de satış olur. Bunun sonucunda da israfın önüne geçmiş oluruz. Fazla olan pidelerimizi ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşalım.''
Türkiye genelinde alınan pide fiyatına bazı fırıncıların uymayarak haksız rekabete yol açtığını ve bunun sonucunda da pidede kalitenin düştüğünü ifade eden Kavuncu, ''Bu yıl pide fiyatlarında artışa gitmedik. Pide fiyatımız 1.5 lira. Vatandaşlarımız mahalledeki fırınlardan pide alırken fiyatlara dikkat etmesini istiyorum. Açıklamış olduğumuz fiyatların altında pide satanlardan kesinlikle almasınlar'' diye konuştu.
Kavuncu, ramazan ayında pide israfının oldukça fazla yapıldığını dile getirdi.
İnsanların tüketecekleri kadar pide alması gerektiğini vurgulayan Kavuncu, şunları kaydetti:
''Ramazanda günde üretilen pidenin 6 milyonu israf oluyor. Bunun engellenmesi için valiliklerin, belediyelerin, özel idarelerin, sosyal yardımlaşma vakıflarının ve yardım kuruluşlarının israfa duyarlı olması lazım ve sayıları takip etmesi lazım. Bunlara dikkat edilip takip edilirse o zaman fırıncı tüketim olacak kadar üretim yapar ve maliyetinde de satış olur. Bunun sonucunda da israfın önüne geçmiş oluruz. Fazla olan pidelerimizi ihtiyaç sahibi olan insanlarla paylaşalım.''