Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum

1299!! #KnightOnline Açık.PK 1299! DESTEK PRO(UYGUNFİYAT)!!
Bilgi için tıklayın >>> [TIKLAYIN]
Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_lcap96%Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_lcap1%Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_lcap1%Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_lcap3%Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952

En son konular

» 30.10.2024 Haftalık Burç yorumu
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:41:48

» Anadolu Efes, Bursaspor deplasmanında galip! Ligde 2'de 2...
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:34:24

» NBA'de dudak uçuklatan rakam! Alperen Şengün'ün yeni sözleşmesi belli oldu, Türk spor tarihine geçti
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:33:40

» NBA'de milli basketbolcu Alperen Şengün, sezona "double-double" ile başladı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:32:38

» Fenerbahçe Beko, Nefes kesen maçta Ergin Ataman'ın Panathinaikos'una mağlup oldu! EuroLeague'de 2. yenilgisini yaşadı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:32:16

» Galatasaray’dan Beşiktaş’a yanıt
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:26:50

» İrfan Saraloğlu'ndan Gabriel Sara açıklaması! Galatasaray taraftarını üzen haberi verdi
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:26:17

» Beşiktaş'ın eski yıldızı Valentin Rosier, Galatasaray'a transfer oluyor!
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:25:49

» Emre Belözoğlu'ndan Jose Mourinho açıklaması! "Mourinho, bu kupaları nasıl kazandı?"
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:24:32

» Fenerbahçe'nin golcüsü Youssef En-Nesyri zoru başardı! Tüm gollerini kafayla attı
tarafından Yazar : EgzotikForum Çarş. 30 Ekim - 21:23:51

Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yazar : EgzotikForum

-
-

Cinsel suçlardan hüküm giyenlere "ilaçla tedavi" yaptırımı yani "kimyasal hadım" geliyor. 

Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Avukat Rezan Epözdemir, yönetmeliği, “Mahkemenin karar vermesi yetmiyor, Yargıtay’a gidip kesinleşenler artık hükümlü sıfatında olanlar için uygulanacak. Cezaevindeyken veya şartla salıvermeden faydalandıysa şartlı salıvermedeki denetim süresince de uygulanacak” şeklinde değerlendirdi. 

Hükümlünün cinsel isteğini tamamen azaltılacak ya da yok edecek tedavi uygulanabilecek.

Kararı infaz hakiminin vereceğini, hükümlünün rızasının aranmayacağını belirten Epözdemir, “Suç işleyen hükümlüyü cezaevine atarken, hürriyetini kısıtlarken rızasını alıyor musunuz, almıyorsunuz. Bu da bir yaptırım olduğu için rıza hiçbir şekilde aranmaz. Aydınlatılmış onama ihtiyaç yoktur. Tıp etiği açısından tartışlabilir ama hukuk açısından tartışmaya mahal vermeyecek kadar aşikar” diye konuştu.

HADIM KARARI CİNSEL SUÇLARI AZALTIR MI?

Ancak kimyasal hadım tıp dünyasında tartışılıyor.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Fatih Yavuz, uygulamaya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Sadece cinsel dürtü bozukluğuyla açıklanacak bir durum değil. Cinsellik burada sadece bir araç. Mağdurların yüzde 50'si kadın, yüzde 40'ı çocuklardan oluşuyor. Bu saldırları nasıl cinsel istekle açıklayabilirsiniz." 

Peki bu yöntem cinsel suçların azaltılmasında etkili olacak mı?

Dr. Yavuz’un yorumu, “Suç işlendiğinden yakalanma kaygısı ne kadar fazla olursa, o kadar suçu engelleyebilir. Ama yüzde 5'i ortaya çıkıyor, diğerleri gizli kalıyor” şeklinde olurken, Avukat Epözdemir’in düşüncesi ise şöyle: 

"TÜRKİYE'NİN İHTİYACI OLAN CİNCEL HADIM DEĞİL, ZİHİNSEL HADIMDIR"

“Bence bu hiçbir şekilde cinsel suçlarla ilgili istatistiği azaltacak, suç işleme eğilimini ortadan kaldıracak bir sonuç değil. Türkiye’nin ihtiyacı olan kimyasal hadım değil, zihinsel hadımdır.” 

Resmi Gazete'de yayımlanan kimyasal hadım, cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım. Buna göre hükümlülerin cinsel isteği hakim kararıyla azaltılabilecek ya da tamamen yok edilebilecek. Konu hem tıp uzmanları hem de hukukçular arasında tartı Kimyasal-hadim,xT_Xpc4ZWUih9foiQ5D8AA
18 yaşın altındaki cinsel saldırı hükümlülerinde ise kimyasal hadım uygulanmayacak. Yöntem Amerika Birlieşik Devletleri’nin bazı eyaletlerinde, Estonya ve İzlanda gibi bazı ülkelerde uygulanıyor.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]