'EŞİM OLAYDAN 39 GÜN SONRA RAHMETLİ OLDU'
Tanık olarak dinlenen baba ise kardeşlerin birbirini öldürecek kadar husumeti olmadığını söyleyerek, "Murat'ın Emre'yi dövdüğünü görmedim ancak tartıştıklarını gördüm. Emre eve gelmedi. Olaydan bir gün önce onu restorana götürdüm ve birlikte alkol aldık. Emre bana, 'Abim bana 9 yaşımda cinsel istismar teşebbüsünde bulundu' dedi. Ben de ona '30 yaşına gelmişsin, neden şimdi söylüyorsun?' dedim. Emre ile Murat'ı yüzleştirmek istedim ancak Emre o gün eve gelmedi" ifadelerini kulandı. Olay günü sabah saatlerinde evden çıktığını söyleyen baba, "Ben gittikten sonra Emre eve gelmiş ve olay olmuş. Olay olduğunda evde kimse yoktu. Emre psikolojik tedavi görmedi. Murat ile Emre uyuşturucu madde kullanırdı. Şikayetçi değilim. Eşim olaydan 39 gün sonra rahmetli oldu" dedi.AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ
Cumhuriyet savcısı tarafından verilen mütalaada tutuklu sanık Emre Torun'un 'Tasarlayarak canavarca hisle üst soya karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mahkeme, sanık hakkında cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.(DHA)