İran devlet televizyonu, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopteri kaza yaptı. Yardım ekipleri, kaza sonrası bölgeye sevk edildi. Kaza sonrası İçişleri Bakanı Vahidi'den açıklama geldi. İran medyasında yer alan haberlere göre, Reisi'nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dini lider Hamaney'in çağrısı üzerine İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin acil bir toplantı düzenleyeceği bildirildi. İranlı bir yetkili, "Hala umutluyuz ama kaza bölgesinden gelen bilgiler çok endişe verici" dedi.ÖNEMLİ GELİŞMELER
- "GELEN BİLGİLER ÇOK ENDİŞE VERİCİ"
- ACİL TOPLANTI
- İLK YARDIM EKİPLERİ GÖNDERİLDİ
18.20
İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşırken “kaza" geçiren helikopterle ilgili arama kurtarma çalışmalarının olumsuz hava şartları nedeniyle havadan yapılamadığını bildirdi.
18.19
"GELEN BİLGİLER ÇOK ENDİŞE VERİCİ"
[size][size]İranlı bir yetkili, "Hala umutluyuz ama kaza bölgesinden gelen bilgiler çok endişe verici" dedi.
18.00
[/size][/size]
ACİL TOPLANTI
[size][size]İran dini lideri Hamaney'in çağrısı üzerine İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi'nin acil bir toplantı düzenleyeceği bildirildi.
17.00
[/size][/size]
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
[size][size]İran’ın Doğu Azerbaycan Valiliği, "Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kazasıyla" ilgili henüz “olası ölü ve yaralılar” hakkında bilgi veremeyeceklerini açıkladı.
16.45
[/size][/size]
İÇİŞLERİ BAKANI VAHİDİ'DEN AÇIKLAMA
[size][size]İran İçişleri Bakanı Vahidi yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanını (Reisi) taşıyan helikopter kötü hava koşulları nedeniyle sert iniş yapmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.
16.30
[/size][/size]
İLK YARDIM EKİPLERİ GÖNDERİLDİ
[size][size]Devlet televizyonu da Reisi'yi taşıyan helikopterin sert iniş yaptığını ve kaza bölgesine ilk yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.
Reisi'nin konvoyunda 3 helikopter olduğu bilgisi paylaşıldı.
[/size][/size]