Daha önce can çekişen hastayla ilgilenilmediği iddiasıyla infial yaratan hastanenin ait olduğu sağlık grubunun bir başka özel hastanesinde yeni bir skandal patlak verdi. 5 aydır devam eden süreci vatandaşın çektiği video ortaya çıkardı. Hastaya "Paranı ödemezsen doktor sana bakmayacak", 112 personeline ise "Hastane benim; içeri ister alırım ister almam" dendiği öne sürüldü.
"PARANI ÖDEMEZSEN DOKTOR SANA BAKMAYACAK"
[size][size]Akıllara durgunluk veren skandal, bir vatandaşın çektiği videolar ile ortaya çıktı. İddiaya göre, ocak ayında hasta alan 112 ekibi, vatandaşın talebi üzerine özel Merkez Prime Hastanesi'ne gitti. Yine iddiaya göre, acil serviste, hastane çalışanları hastaya tıbbi müdahalede bulunmayıp, sürekli tedavi parasını sordu. Bu esnada hastane görevlisi, "Paranı ödemezsen doktor sana bakmayacak" dedi. Hasta ise "Kendimi iyi hissetmiyorum. Yeter ki doktor baksın. Fiyat ne kadar?" diye sordu. Hastane görevlisi ise fiyat verdi. Duruma dayanamayan 112 ekibi tepki göstererek, "Bu etik değil. Hastanın sağlık hizmeti alma hakkı vardır. Hasta ücretini vereceğini iddia ediyor. Aynı zamanda resmi formu imzalamış, hastanenizden hizmet almayı kendisi istemiştir" şeklinde uyarıda bulundu.
[/size][/size]
"HASTANE BENİM; İSTER ALIRIM İSTER ALMAM"
[size][size]Bunun üzerine hastane direktörü Koray Topçu iddiaya göre 112 ekibi ile telefonda görüşerek hakaret etti. Daha sonra Koray Topçu, 112 ekibine, "Hastane benim, istersem 112’yi alır, istersem almam. Kamuda hizmet veriyor olmanız bir anlam ifade etmez. Benim elim kolum uzun. Senin aklını alacağım" sözlerini kullandı.
[/size][/size]