"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı süren deprem konutlarının inşaatında vinç operatörü olarak çalışan Sultan Öztürk, her gün metrelerce yüksekliğe çıkarak zorlu mesai yapıyor.
Sultan Öztürk, yaklaşık 6 ay önce gerekli eğitimleri tamamlayarak başladığı mesleğini çok sevdiğini ve ömrü yettiğince sürdürmeyi düşündüğünü söyledi.
27 METRE YÜKSEKLİKTE 8 TONLUK VİNCİ KULLANIYOR
[size][size]Genellikle erkek mesleği olarak bilinen, 27 metre yüksekliğindeki 8 tonluk vinci başarılı şekilde kullandığını belirten Öztürk, doğup büyüdüğü köyün yarısının kule vinç operatörlüğüyle geçimini sağladığını, kendisinin de küçüklükten beri bunun hayalini kurduğunu anlattı.
Hayaline kavuşmanın sevincini yaşadığını ifade eden Öztürk, "Kule vinç operatörlüğü yıllardır istediğim, hayalini kurduğum bir meslekti. O yüksekliğe çıkıp çalışmak, bu işi yapmak için hayallerimin peşinden koştum. Ailemde ve yakın akrabalarımda bu mesleği yapan çok fazla insan var. Bu meslekle alakalı araştırma yaptım. Kule vinç operatörlüğü için kurslara katıldım, başarıyla tamamlayıp ehliyetimi aldım." diye konuştu.
[/size][/size]