70'li yaşlarındaki Molly Webster isimli emekli bir kadın, tek başına dünyayı dolaşarak "yaşlı ve yalnız" olmayı reddettiğini söyleyerek bir anda sosyal medyanın gündemine yerleşti. Tek başına seyahatin avantajlı ve dezavantajlı yönlerinden bahsettiği ve deneyimlerini paylaştığı kitaplar yazan Webster hikayesinin herkese ilham olmasını istediğini söyledi.
2021 ve 2022 yıllarında İspanya, Amsterdam ve Cape Town'a gittiğini söyleyen Webster, "Bu yaşta bile hala çok fazla tutkum var, hâlâ hiçbir şekilde kısıtlanmak istemediğimi hissediyorum. Hareket edebildiğim sürece seyahat etmek istiyorum. Seyahat etmek en iyi deneyim ve eğiticidir; yaşlandıkça bu daha da artar. Yaşlı ve yalnız olmak yerine, ileriye bakacağım çok daha fazla şey var" dedi.
2023'te Hindistan'ı ziyaret etmek ve Himalayalar yakınında vakit geçirmek gibi kendi deneyimlerini yaşamanın hayata daha pozitif bakmasına yardımcı olduğunu dile getiren Webster, "Diğer yaşlı veya emekli insanları yalnız seyahat etmeye teşvik ederim; eğer kendilerini formda hissediyorlarsa ve güvenli bir ülkeye gidiyorlarsa bunu tavsiye ederim. Gittiğim tüm yolculuklar arasında Himalayaların eteklerine gitmek büyüleyiciydi. Zaten maceracı bir zihnim var, bu yüzden deneyeyim diye düşündüm; yeni bir şey denemek ve yapmak istedim" ifadelerini kullandı.