- : Güzel hizmet , yüksek performans...Mesaj Sayısı : 29976 FORUM PUAN'I : 2147483647 Kayıt tarihi : 16/04/09 Yaş : 31 Nerden : İstanbul
Erdoğan'ın ziyareti öncesi Somali'de Türk heyetininin kaldığı otele yönelik saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 3 Somalili hayatını kaybetti.
Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla Türk delegasyonunun bulunduğu otel önünde bombalı saldırı düzenlendi. El Şebab örgütünün üstlendiği saldırıda ilk belirlemelere göre 3 Somalili hayatını kaybetti. Reuters’a konuşan Somali emniyet kaynakları, Türk heyetinin kaldığı otelin girişinde düzenlenen intihar saldırısının bomba yüklü araçla yapıldığını belirtti. Kaynaklar, Türk heyetinden ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Türk heyetinin otelin içinde ve güvende olduğu ifade edildi.
DAVUTOĞLU: 3 SOMALİLİ ÖLDÜ Konuyla ilgili Davos’ta açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğu “3 Somalili kardeşimiz öldü.” dedi. ‘Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı öğrenilmiştir’ Dışişleri Bakanlığı olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada “Somali’de meydana gelen saldırı hakkında Somali Büyükelçimizden alınan ilk bilgilere göre ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı girişimi olduğu, otelin kontrol noktasında patlama meydana geldiği, Somali tarafında can kaybı olabileceği, Türk tarafında herhangi bir can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafifçe yaralanmış olabileceği, Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği öğrenilmiştir” denildi.
ERDOĞAN’IN PROGRAMI KAPSAMINDA Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda Afrika Boynuzu ülkelerini kapsayan resmi ziyaretler kapsamında Etiyopya’da bulunuyor. Erdoğan’ın ajandasında Somali ziyareti de yer alıyordu. Erdoğan’ın, yarınki Cibuti ziyaretinin ardından Somali’nin başkenti Mogadişu’ya geçeceği açıklanmıştı.
Saldırı, Somali’nin başkenti Mogadişu’da gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise resmi programı çerçevesinde Etiyopya’da bulunuyor.
“SOMALİ’YE GİDİYORUM” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Somali’ye de gideceğini dün TBMM’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı’nda açıklamıştı. Erdoğan “Bugün Somali’ye yola çıkıyorum. Oralarda da oynanan oyunları biliyorsunuz. Geliyorsunuz Orta Afrika’da yaşananlar ne halde. Bütün bunlara karşı ben şu topluluğu bir Şura Meclisi olarak görüyorum. Burası bunun çözümlerini üretmelidir diye düşünüyorum. Umarım 10. konferansın yeniden dirilişe uyanışa ev sahipliği yapmasını diliyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, Allah tüm müslümanları, tüm insanlığı korusun diyor ve hepinizi selamlıyorum.” demişti.