[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
MALZEMELER
- 2 adet tortilla ekmeği
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 100 gram mantar
- 50 gram cheddar peyniri
- 30 gram kaşar peyniri
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
- Kabuklarını soyduğunuz kuru ve kırmızı soğanı ince ince piyazlık doğrayın. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Yıkamadan üzerini fırçaladığınız mantarları ince ince kesin.
- Tavayı ısıtın. Tereyağı ve zeytinyağını ekledikten sonra kızdırın. Soğan ve sarımsakları katıp yumuşayana kadar soteleyin.
- Yağda kavrulan soğanlara bir yemek kaşığı su katıp, soğanları karamelize edin. Kesme şekeri ekleyin ve karıştırın.
- Karamelize olan soğanlara doğradığınız mantarları ekleyin. Tuz, beyaz biber ve arzu ettiğiniz baharatları katın.
- Yüksek ateşte sotelediğiniz soğanlı ve mantarlı iç harcı ocaktan alın.
- Temiz bir tavada tortilla ekmeklerinizi arkalı önlü ters çevirerek orta ateşte ısıtın.
- Cheddar ve kaşar peynirini rendeledikten sonra bir kasede karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir adet tortilla ekmeğini yerleştirin. Sırasıyla; mantarlı iç harcı ve rendelenmiş peynir karışımını tortilla ekmeği üzerine yayın.
- Diğer tortilla ekmeğini üzerine kapattıktan sonra hazırladığınız quesadilla'yı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak dilimlediğiniz quesadilla'yı sevdiklerinizle paylaşın.