[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Kek tabanlarına renk vermesi için:
Kek tabanlarını ıslatmak için:
Kreması için:
Süslemesi için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 12 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı toz şeker (olabildiğince ince taneli)
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı ılık su
Kek tabanlarına renk vermesi için:
- 1/2 çay kaşığı mor gıda boyası
- 1/2 çay kaşığı mavi gıda boyası
- 1/2 çay kaşığı yeşil gıda boyası
- 1/2 çay kaşığı sarı gıda boyası
- 1/2 çay kaşığı turuncu gıda boyası
- 1/2 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
Kek tabanlarını ıslatmak için:
- 3/4 su bardağı muzlu süt
Kreması için:
- 300 gram krema
- 200 gram mascarpone peyniri
- 3 damla limon suyu
Süslemesi için:
- 2 yemek kaşığı renkli dekor şekeri
NASIL YAPILIR?
- Yumurta beyazları ve sarılarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın.
- Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla, hızlı devirde katı bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Toz şekeri yumurta sarılarına katıp şeker taneleri tamamen eriyene kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Soğuya yakın ılık suyu bu aşamada yumurta sarılarına ekleyin. Elenmiş un ve mısır nişastasını katın.
- Çırpma işlemine pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar devam edin.
- Hazırlanan kek harcını, çırpılmış yumurta aklarına katın. Bir spatula yardımıyla yukarıdan aşağıya hafif bir şekilde karıştırın. Yumurta aklarını öldürmemeniz önemli.
- Küçük kaplarda altı eşit parçaya ayırdığınız pandispanya hamurunu, farklı gıda boyalarıyla hafif bir şekilde karıştırarak sarı, kırmızı, turuncu, yeşil, mavi ve mor renklerde kek harçları hazırlayın.
- Hazırladığınız renkli kek harçlarını sırasıyla yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kek kalıbına alarak önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15'er dakika pişirin.
- İnce kek tabanları piştikçe dinlenmesi için bir kenara alarak soğutun ve diğer harcı kelepçeli kek kalıbına alarak fırında pişirin.
- Kekin kreması için; kremayı derin bir karıştırma kabında köpürene kadar çırpın. Koyu kıvamlı bir mascarpone peyniri ve sertleşmesi için limon suyu kattığınız krema karışımını mikserle 5 dakika daha çırptıktan sonra buzdolabına kaldırın.
- Tamamı pişen ve dinlenen renkli pandispanyaların kenar kısımlarını yuvarlak bir kalıp yardımıyla eşitledikten sonra bir kenara alın.
- Mor pandispanya katını servis tabağının tabanına yerleştirin. Keki muzlu sütle ıslattıktan sonra buzdolabında soğuttuğunuz kremadan üzerine sürün.
- Sırasıyla; mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı kek katlarını muzlu sütle ıslatıp kremayla kapladıktan sonra üst üste yerleştirin.
- Kalan kremayla pastanın üzerini ve kenar kısımlarını sıvadıktan sonra üzerine renkli dekor şekerleri serpiştirin.
- Buzdolabında soğuttuğunuz keki, dilimledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.