[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler;
Çikolata tabanı için;
- 1 paket kakaolu bisküvi 150 gr
- 1 paket bitter çikolata (80 gr)
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr)
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
İrmik tabanı için;
- 10 çorba kaşığı şeker
- 9 çorba kaşığı irmik
- 1 litre süt
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Vişne tabanı için;
- 1, 5 su bardağı vişne
- Yarım su bardağı şeker
- 3-4 silme çorba kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı;
ÇİKOLATA TABANI YAPILIŞI:
Çikolataları benmari usulü eritelim.
Eriyen çikolatanın içerisine sütünü ve yağını ekleyelim.
Hepsini karıştıralım ve un kıvamına getirdiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim.
Bisküvileri bu karışım ile karıştıralım.
Kelepçeli kalıba (22 cm lik) yağlı kağıt serelim ve sıkıştıralım.
Hazırladığımız bisküvili karışımı tabana yayalım.
Kolay yayılmazsa elinizi hafif ıslatın.
İRMİK TABANININ YAPILIŞI:
Kuru malzemeleri tencerede karıştırın.
Üzerine sütünü ilave edin ve ocağın altını açın.
İrmik kaynayasıya kadar karıştırmayı bırakmayın.
Kaynamaya başlayan irmik koyulaşmaya başlayacak.
Üzerinde büyük büyük kabarcıklar olduğunda irmiğin altını kapatabilirsiniz.
İrmiği çikolata tabanın üzerine dökün.
VİŞNE TABANI YAPILIŞI:
Suyu bir tencereye dökün.
Üzerine vişneleri ve şekeri ilave edip ocağın altını atın.
Şeker eridiğinde ocağın altını kapatın.
İster vişneleri robottan geçirin, isterse bütün bütün kalsın tercih sizin.
Vişneli sosun soğuması gerekiyor.
Buğday nişastasının üzerine biraz su koyup eritin ve soğuttuğunuz vişnelerin üzerine dökün.
Ocağın altını tekrar açın ve nişasta ile kaynatmaya başlayın.
Kıvam alan vişneli sosu irmiğin üzerine dökün.
Böylece son katımız da hazır oldu.
Soğuyan tatlının üzerine limon kabuğu rendeleyin.
İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Tavsiyem buzdolabından hemen çıkartıp servis etmeyin.
15-20 dakika bekletip en alttaki çikolata tabanın biraz yumuşamasını bekleyin.
Afiyet Olsun.