[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzemeler;
- Tutmayan yoğurt
[size]
Hazırlanışı; [HALK AĞZIYLA]
Hamile kaldığımdan beri her hafta yoğurt mayalıyorum. Geçen gün işyerinde yediğim yemekten dolayı gıda zehirlenmesi olup doktora gittiğimde, ev yoğurdun varsa sana ilaç yazmayacağım, ondan ayran yapıp içersen çok çabuk iyileşirsin dediğinden beri, ne kadar mühim olduğunu öğrendim. Çünkü en fazla prebiyotik ev yoğurdun da mevcutmuş hanımlar.
Dediğim gibi her hafta taş gibi enfes yoğurtlar yaparken, bu defa havaların soğuduğunu unutarak fırını ısıtmadan mayalı sütümü koymuşum içine.
4-5 saat sonra fırını açınca ne göreyim, hala süt kıvamında benim kase kase yoğurtlar. Yaşadığım şoku anlatamam. O kadar sütün ziyan olduğuna mı üzüleyim, yoğurtsuz kaldığıma mı.
Bozulmasın diye buzdolabına koyup, sabah ola hayrola diyerek uyudum ama rüyamda bile acaba peynir mi yapsam diye düşünerek.
Hala süt kıvamındaki yoğurdumu fırının içine yerleştirerek 75 dereceye ayarladım. Bu arada kapların üzeri açık olacak bu çok önemli.
75 derecelik fırında 1 saat tutup, fırını kapattım. Fırın kapağını aralayarak soğumasını bekledim.
Ardından yine kapların ağzı açık olarak buzdolabına koydum.
Birkaç saat sonra taş gibi, leziz yoğurtlarım bana gülümsüyordu. Mutluluğumu anlatamam.
Tutmayan yoğurtları ziyan etmek yok.
[/size]
__________________