[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
MALZEMELER
- 600 gram kuşbaşı kuzu eti
- 100 gram kuyruk yağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 gram arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 6 adet küçük boy taze patates
- 2 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıcak su
- 3 dal taze kekik (arzuya göre)
- 1 dal biberiye (arzuya göre)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
- Güvecin yapımına başlamak için kuyruk yağını küçük parçalar halinde doğrayın. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın.
- Kabuklarını soyduğunuz havuçları, ince halkalar halinde doğrayın. Taze patateslerin kabuklarını fırçaladıktan sonra bol suda yıkayın. Eğer küçük boy taze patates kullanıyorsanız her birini kabuklarını soymadan iki eşit parçaya kesin.
- Ocak üzerine aldığınız büyük boy toprak güveci, kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
- Küçük parçalar halinde doğradığınız kuyruk yağını güveç kabına alın. Zeytinyağı ilavesiyle eriyene kadar karıştırın.
- Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini katıp, kavurmaya başlayın. Arpacık soğan ve sarımsakları güveç kabına alıp, karıştırın.
- Etler renk almaya başladığında dilimlenmiş havuçları katın. Biber ve domates salçasını ekleyip sebzelerle birlikte karıştırın.
- Son olarak taze patatesleri güvece ekleyin, karıştırmayın. Hoş bir tat vermesi adına ayıkladığınız biberiye ve taze kekiği katın. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber, sıcak suyu ilave edin.
- Üzerini yağlı kağıtla hava almayacak şekilde kapladıktan sonra güveç tenceresinin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirerek kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan güveci, kapağı kapalı olarak önceden ısıtılmış 200 derece fırına yerleştirin. Yaklaşık 80-90 dakika pişirin.
- Fırından çıkan sıcak güveci, bir nihale üzerine alın. Kapağını açtıktan sonra ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin. Sonrasında servis tabaklarına aldığınız güveci, sevdiklerinizle paylaşın.