[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 6 adet orta boy levrek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1/2 su bardağı tahin
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1/2 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
- Orta boy kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın.
- Soğanları zeytinyağında 2- 3 dakika kadar soteledikten sonra limon suyu, tahin, su ve kişniş tohumlarını katın.
- Hazırladığınız sosu, aralarda karıştırarak orta ateşte, 3-4 dakika kaynatın.
- Balıkları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla ovduktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
- Hazırladığınız sosu balıkların üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan balıkları, bütün olarak servis tabağına alın. Arzuya göre; limon dilimleri eşliğinde servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.