[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Kek kalıplarını yağlamak için:
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket toz krem şanti
- 50 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı matcha çayı (2 yemek kaşığı suyla karıştırılmış)
Kek kalıplarını yağlamak için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- 90 gram beyaz çikolata
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu (arzuya göre)
NASIL YAPILIR?
- Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şeker eklediğiniz yumurtaları krema kıvamında beyaz bir renk alana kadar karıştırın.
- Toz krem şanti, oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve süt kattığınız kek harcını mikser yardımıyla karıştırmayı sürdürün.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu kek harcına azar azar katıp, karıştırma işlemini sürdürün.
- Keke renk ve farklı tadını verecek olan matcha çayını ılık suyla karıştırıp, kıvamını açtıktan sonra kek harcına katın.
- Bütünüyle yeşil bir kek harcı elde etmek için karıştırma işlemini mikser yardımıyla sürdürün.
- Kalp şeklinde porsiyonluk kek kalıplarını tereyağıyla yağladıktan sonra üzerlerine hafif bir şekilde un eleyin.
- Kabarma payını da hesaba katıp, hazırladığınız kek harcını eşit miktarda kaplara paylaştırın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin.
- Kekin servisinde kullanmak üzere; bir tencerede kaynamakta olan su buharı üzerine yerleştirdiğiniz cam bir kabın içine beyaz çikolatayı küçük parçalar halinde kırın.
- Aralarda karıştırdığınız beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Kalp şeklinde puf gibi kabaran porsiyonluk kekleri fırından alın.
- Oda sıcaklığında 5-10 dakika kadar beklettiğiniz matcha kekleri, düz bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
- Beyaz çikolata sosu eşliğinde arzuya göre iki katlı ya da tek kat halinde servis edebileceğiniz matcha kekleri, sevdiklerinizle paylaşın.