[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz enfes bir alternatif....Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzeme:
75 gr tereyağ ( Ben çok az kullandım.Biraz da sıvı yağ ekledim)
1 soğan
yarım kilo ıspanak
2.5 su bardağı süt
8 su bardağı doğranmış bayat ekmek
9 yumurta ( ben 8 tane kullandım9
Fesleğen ( ben kullanmadım)
tuz, karabiber, kırmızı biber
Az miktarda eski ve taze kaşar
Yapılışı:
Tereyağ ve sıvı yağı eritip soğanı çok iyi kremalize olana kadar kavuruyoruz. Bu işlem doğrudan yemeğimizin lezzetini etkiliyor.Yıkanamış ıspanakları ekleyip karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp ocağı n altını biraz kısalım.Ispanaklar kendi suyuyla pişecek.
Pişen ıspanakların suyunu çektirelim. Bir kenara alın.Tuzunu ve baharatını ayarla. Soğusun
Ayrı bir kapta sütü yumurtalarla karıştır.Tuz ve baharat ekle
Geniş ve büyük bir borcama kestiğiniz bayat ekmeklerden bir sıra döşe üzerine ıspanak döşe..Sonra tekrar ekmek diz.Üstüne ıspanak ve kaşar ekle...Bu işlemi malzeme bitene kadar yap.
En üstünde ekmekler olsun.Hazırlamış olduğumuz.Yumurtalı süt karışımı üzerine gezdirerek dökelim.ÖNEMLİ: En az 8 saat, en çok bir4 gece buzdolabında dinlenmesi lazım...Yemekten yarım saat önce çıkartıp 170-180 derecede üstü kızarana kadar pişir.
Afiyet olsun
Bayat ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz enfes bir alternatif....Doğrusunu söylemek gerekirse bu kadar güzel olabileceğini düşünmemiştim.
[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
Malzeme:
75 gr tereyağ ( Ben çok az kullandım.Biraz da sıvı yağ ekledim)
1 soğan
yarım kilo ıspanak
2.5 su bardağı süt
8 su bardağı doğranmış bayat ekmek
9 yumurta ( ben 8 tane kullandım9
Fesleğen ( ben kullanmadım)
tuz, karabiber, kırmızı biber
Az miktarda eski ve taze kaşar
Yapılışı:
Tereyağ ve sıvı yağı eritip soğanı çok iyi kremalize olana kadar kavuruyoruz. Bu işlem doğrudan yemeğimizin lezzetini etkiliyor.Yıkanamış ıspanakları ekleyip karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp ocağı n altını biraz kısalım.Ispanaklar kendi suyuyla pişecek.
Pişen ıspanakların suyunu çektirelim. Bir kenara alın.Tuzunu ve baharatını ayarla. Soğusun
Ayrı bir kapta sütü yumurtalarla karıştır.Tuz ve baharat ekle
Geniş ve büyük bir borcama kestiğiniz bayat ekmeklerden bir sıra döşe üzerine ıspanak döşe..Sonra tekrar ekmek diz.Üstüne ıspanak ve kaşar ekle...Bu işlemi malzeme bitene kadar yap.
En üstünde ekmekler olsun.Hazırlamış olduğumuz.Yumurtalı süt karışımı üzerine gezdirerek dökelim.ÖNEMLİ: En az 8 saat, en çok bir4 gece buzdolabında dinlenmesi lazım...Yemekten yarım saat önce çıkartıp 170-180 derecede üstü kızarana kadar pişir.
Afiyet olsun