Malzemeler;
- 300 gr haslanmis kirmizi fasulye*
- 1 adet orta boy sogan, ince kiyilmis
- 1 adet havuc, minik minik dogranmis
- 1 kereviz sapi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1,5 kap kadar sebze suyu ya da su
- 1/2 tatli kasigi kimyon
- 2 adet taze sogan
- tuz ve karabiber
tarifi
* Fasulyeyi konserve almamanizi oneririm. Kesinlikle lezzet farkediyor. Bir gece onceden islatip, ertesi gun haslayabilirsiniz.
-Sogan, havuc ve kerevizi zeytinyaginda yumusuyana dek, 5 dk kadar kavurun. Tuzunu, biberini ve kimyonu ekleyin.
Suyu ekleyin. Kaynamaya baslayinca fasulyeleri ekleyin. Sebzeler iyice yumusayana dek pisirin. (Su miktarini eger az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
Corbanin yarisini mikserden gecirip, kalan corbaya ekleyin.
Uzerine ince kiyilmis taze sogan serpip sicak servis yapin..
__________________