[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 3 adet orta boy yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı badem (irice kıyılmış, kabuksuz)
- 1/2 su bardağı kurutulmuş karışık meyve parçaları
- 3 su bardağı un
- 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 adet rendelenmiş orta boy portakal kabuğu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 su bardağı toz şeker
NASIL YAPILIR?
- Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Biscotti'yi vakit kaybetmeden sıcak fırına yerleştirmek gerek. Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kaba eleyerek bekletin.
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve toz şekeri derin bir karıştırma kabında krema halini alana kadar mikser yardımıyla karıştırın.
- Tereyağlı toz şeker karışımına yumurtaları teker teker ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Rendelenmiş portakal kabuğunu katın. Arzuya göre kullanacaksanız vanilyayı bu aşamada ekleyin.
- Unlu karışımı ekledikten sonra biscotti karışımını tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla kıvam alana kadar karıştırın.
- Badem kırıkları ve kurutulmuş karışık meyve parçalarını ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahına aldıktan sonra hafifçe unlanmış bir zemin üzerinde yaklaşık 5-6 cm. eninde, üzeri hafif basık iki adet uzun rulo hazırlayın.
- Ruloları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı serip toz şeker serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. İlk pişirme işlemi sonrasında fırından çıkardığınız ve oda ısısında kısa süre beklettiğiniz ruloları keskin bir bıçak yardımıyla verev şeklinde dilimleyin.
- Dilimlenen biscottileri altı boş bir ızgara teli üzerine dizdikten sonra önceden ısıtılmış 150-160 derece fırında 20 dakika daha pişirerek kurutun.
- Kapağı kapalı, vakumlu bir kavanozda uzun süre ilk tazeliğini koruyacak şekilde kahve eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.