[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Özüt için:
Gazoz için:
Servisi için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
Özüt için:
- 150 gram kök zencefil
- 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 3 adet limon suyu
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 200 ml. su
Gazoz için:
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 200 ml. maden suyu
- 1,5 litre soğuk su
Servisi için:
- 1 adet orta boy dilimlenmiş limon
- 1/4 demet ayıklanmış nane yaprağı
- 1 su bardağı buz kübü
NASIL YAPILIR?
- Özütü hazırlamak için; zencefil ve limonları yıkayın. Kuruladıktan sonra zencefilin kabuğunu soymadan rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
- Limon kabuklarını da sadece sarı bölümlerini alacak şekilde rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limonların suyunu sıkın.
- Bir sos tenceresine zencefil ve limon kabuğu rendesini, toz şekeri ve suyu ekleyip ocağı tencereye alın ve şekerlerin tamamen erimesi için arada bir karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca ocağı kapatın ve özütü soğumaya bırakın.
- Özüt oda ısısına gelince çelik süzgeçten geçirin. Malzemelerin hepsini alacak bir sürahiye veya başka bir kaba özüt, karbonat, maden suyu ve soğuk suyu koyun, karıştırın.
- Buzdolabında soğuttuğunuz zencefilli gazozu arzuya göre limon dilimleri, nane yaprakları ve buz küpleriyle servis yapın.