[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Mus kreması için:
Süslemesi için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 1 adet kakaolu hazır pasta tabanı
- 1/2 su bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
Mus kreması için:
- 300 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 75 gram tereyağı
- 400 ml. sıvı krema
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemesi için:
- 1 su bardağı toz krem şanti
- 1/2 su bardağı süt
- 1 adet muz (kararmamaları için limon suyu sürülmüş)
NASIL YAPILIR?
- Pastanın süslemesi için; yarım su bardağı süt ile bir su bardağı toz krem şantiyi çırpın. Buzdolabına kaldırın.
- Pasta yapımında kullanacağınız mus kremasını hazırlamak için; sıvı kremayı sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
- Bitter çikolata, sütlü çikolata ve tereyağını sıvı kremayla birlikte karıştırarak eritin. Ocaktan aldıktan sonra ılınması bir kenarda bekletin.
- Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtalı karışıma ılıyan çikolatalı karışımı yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ilave edin.
- Son olarak; damla çikolatayı ilave ettikten sonra karışma işlemini bırakın.
- 18 cm.lik kelepçeli kalıbın tabanına kakaolu pasta tabanını yerleştirin.
- Hazırladığımız kremayı pasta tabanının üzerine eşit bir şekilde döküp düzeltin. Donması için buzdolabına kaldırın.
- Donan pastayı kalıptan servis kabına çıkarın. Krem şantiyi sıkma torbasına doldurduktan sonra pastanın üzerini süsleyin, muz dilimlerini dizin. Kakao serpin ve dilimlediğiniz pastayı sevdiklerinizle paylaşın.