Veli TOPRAK / ANKARA
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya kiraya verdiği otobüsün parasını alamadığı iddiasıyla CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan ve Nazlıaka’nın otobüs üzerindeki fotoğraflarını yırtan Kurtuluş Kara, Melih Gökçek hayranı çıktı. Nazlıaka, “Kaparo verdim, Gökçek’in komplosu” dedi.
OTOBÜSLÜ EYLEM
Aynı zamanda Ankara Minibüs Derneği Başkanı olan Kurtuluş Kara, önceki gün CHP’nin önünde otobüslü eylem yaptı. Otobüsün üzerindeki Aylin Nazlıaka’nın resmi yırtan Kara, ücretini alamadığını iddia etti.
SÖZCÜ’ye konuşan Aylin Nazlıaka, adaylık sürecinde kullanmak için bir tur şirketinden otobüs kiraladığını ve kaparo verdiğini söyledi. Nazlıaka, “İki hafta bizi oyaladılar. Bizim beğendiğimiz otobüsü de getirmediler. Kabul etmedik” dedi. Daha sonra başka firmadan yeni bir otobüs kiraladığını söyleyen Nazlıaka, eylem yapan kişinin Gökçek’e yakın bir kişi olduğunu söyledi.
GÖKÇEK HAYRANI
Kurtuluş Kara, ağaçların kesilmesi nedeniyle büyük tepki çeken ODTÜ yolunun yapımı sırasında çıkan tartışmalarda Gökçek için çalışmıştı. Yol çalışmasının yapıldığı alana “Ankara’nın mimarı Gökçek” pankartı astıran Kara, inşaatta çalışan belediye işçilerine de baklava dağıtmıştı.
KOMPLO YAPIYOR
Aylin Nazlıaka, adaylık yarışında Gökçek’in kendisini engellemeye çalıştığını da belirterek ”“Ankara’nın her yerinde pankart ve resimlerim birileri tarafından toplatılıyor, saklanıyor. Diğer arkadaşlarımızın pankartlarına bir şey yapılmıyor. Bir duvar kiraladım. Ajansa çek verdim. Gökçek’in adamları tehdit ettiler, ajans çeki ‘kusura bakmayın’ diyerek iade etti. Son olarak da bu otobüs işi. Tamamen Gökçek’in komplosu.” dedi.