Twitter ve Youtube’a erişim engeli kararını veren hakim Bekir Altun’un daha öncede kendisinin de “şikayetçileri içerisinde yer aldığı” twitter davasınında itiraz başvurusunu değerlendirdiği ortaya çıktı.
“BİZİ ŞİKAYET EDEN HAKİMİN İNSAFINA BIRAKILDIK”
Ocak ayında İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimlerinden Bekir Altun tarafından, “kişilik haklarına saldırı” olduğu gerekçesiyle, hakkındaki habere ilişkin tweetlerin silinmesi için dava açılmıştı. Davaya, İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi bakmış, 6. Sulh Ceza Mahkemesi, “davacı” olan Bekir Altun’un başvurusu haklı görmüştü. Aralarında Nazlı Ilıcak, Arzu Yıldız, Hanım Büşra Erdal ve Barış Yarkadaş gibi gazetecilerin de bulunduğu kişilerin, bu konuda attığı tweet ve paylaştıkları linklerin “silinmesine” hükmedilmişti.
Gazeteci Barış Yarkadaş, avukatı aracılığıyla karar itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. sulh Ceza Mahkemesi, “red” kararı verdi. Ancak kararın bir başka mahkeme tarafından da değerlendirilmesi için, “sıralı mahkeme geleneği” çerçevesinde, dosyayı İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne, yani bizzat “davacı” Bekir Altun’un hakim olduğu mahkemeye gönderdi.
“BİZİ ŞİKAYET EDEN HAKİMİN İNSAFINA BIRAKILDIK”
Gazeteci Barış Yarkadaş olaya ilişkin “Dava açan kişi İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Bekir Altun. Davaya bakan İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi. Mahkeme, bizim yaptığımız tweetlerin silinmesine yönelik itirazları reddetti. Ve dosyayı sıralı mahkeme geleneği uyarınca, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğine gönderdi. Bizi şikayet eden hakimin insafına bırakıldık” yorumunda bulunmuştu.