Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize’de toplu açılış töreninde katıldı. Erdoğan konuşmasında makam aracını iade edeceğini açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Erdoğan “Diyanet İşleri Başkanımız, tutmuş ‘O Mercedes arabayı ben satılsın dedim’ diyor ve sattırıyor. Halbuki benim bilgim olsa, ben derdim ki; Mehmet hocam ne yapıyorsun, Niye satıyorsun? Senin bineceğin mercedes’in fiyatı ne ya, gazetelerin attığı manşetlere niye bakıyorsun?” dedi.
BİLAL ERDOĞAN ÖRNEĞİ
Erdoğan CHP’nin seçim vaatlerini de eleştirdi. Erdoğan “Birisi çıktı ne diyor, çok önemli. “İmam hatip okullarının orta kısmını kapatacağız” diyor. Bunu kim diyor? CHP. Fakat şöyle de kamufle ediyor 1+8+4. Ana muhalefetin sayın başkanı, biz bu oyunu daha önce gördük. Bu senaryoyu daha önce gördük. Artık bunları yutturamazsın. Müslüman bir sokulduğu delikten bir daha sokulmaz. Geçti o iş. Kızlarım kapıdan geri çevrildi. Maalesef, kendi ülkemde üniversiteye gidemediler. Yurtdışına göndermek zorunda kaldım. Gidip Amerika’da, İngiltere’de okuyabildiler ama burada okuyamadılar. E erkek evladım da okuyamadı. Yüksek puanı olmasına rağmen o da katsayıya takıldı. O da gitti ABD’de lisans eğitimini aldı, Harvard’da Master’ını bitirdi. E niye kıskanıyorlar işte, mesele bu. İmam hatipli Harvard’da nasıl okur? Okur işte bal gibi okuyor.”diye konuştu.