Gelibolu açıklarında bir tankerle çarpışan yolcu gemisinde bulunan ünlü ses sanatçısı Gül Arda, kazayı anlattı.
eakgul@sozcu.com.trÇanakkale Boğaz’ında bir rus tankerle çarpışan “Louis Crıstal” isimli yolcu gemisinde bulunan ünlü ses sanatçısı Gül Erda, sozcu.com.tr’ye o an yaşananları anlattı.
Ablası ile bu yolculuğa çıkan Gül Erda olayın gece 01:25 sularında yaşandığını belirtti. Erda olayı “Ben uyumuştum ama ablam uyumuyordu o sırada. Birden bir patlama sesi duyduk. Bütün eşyalar sarsıntı ile etrafa saçıldı. Herkes bir anda yukarı koşmaya başladı. Biz de çıktık. Herkes can yeleklerini giymişti.” şeklinde anlattı.
“Akşama kadar buradayız”
Yaklaşık 1300 kişi bulunan geminin çok küçük bir farkla patlamadan kurtulduğunu belirten Erda, büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini anlattı. Tankerde sızıntı olduğu için bulundukları yolcu gemisinin oradan uzaklaşarak yavaş yavaş kıyıya doğru yaklaştığını söyleyen Gül Erda, henüz tahliye ile ilgili bir işlem yapılmadığını belirtti.
Erda “Etrafımızda petrol sızıntısı ve yoğun bir gaz kokusu vardı. Bu nedenle tankerden uzaklaştık. Az önce de pasaportlarımızı topladılar. Bizi Gelibolu’ya yanaştırıp oradan otobüslerle götüreceklerini tahmin ediyoruz. Ancak sanıyorum akşama kadar burada olacağız” dedi. Çoğunluğun turist olduğu yolcuların şu an sakin olduğunu ve tahliye için beklediklerini belirtti.