Tavuk Sarma
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Tavuk Sarma I_vote_lcap96%Tavuk Sarma I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Tavuk Sarma I_vote_lcap1%Tavuk Sarma I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Tavuk Sarma I_vote_lcap1%Tavuk Sarma I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Tavuk Sarma I_vote_lcap3%Tavuk Sarma I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Tavuk Sarma

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

1Tavuk Sarma Empty Tavuk Sarma Salı 3 Şub. - 22:53:55

Yazar : EgzotikForum


-
-

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

MALZEMELER


  • 250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)

  • 100 gram galeta unu

  • 1 adet yumurta

  • 10 adet mantar

  • 1 diş sarımsak

  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber

  • 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 4 dilim kaşar peyniri

  • 1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı

  • 1/2 çay kaşığı tuz

  • 1/4 çay kaşığı karabiber


Sos için: 


  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 75 ml. krema




NASIL YAPILIR?


  • Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.

  • Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.

  • Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.

  • Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.

  • Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.

  • Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.

  • Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.

  • Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.

  • Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.

  • Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.

  • Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz