Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı.
Egzotik Forumları

Hayatın içinden...

Giriş yap

Şifremi unuttum



1299!! #KnightOnline Açık.PK 1299! DESTEK PRO(UYGUNFİYAT)!!
Bilgi için tıklayın >>> [TIKLAYIN]
Anket

Egzotik Forum'dan MemNun Musunuz?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_lcap96%Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_rcap 96% [ 915 ]
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_lcap1%Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_rcap 1% [ 7 ]
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_lcap1%Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_rcap 1% [ 6 ]
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_lcap3%Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı. I_vote_rcap 3% [ 24 ]

Toplam Oylar : 952

En son konular

» 18.09.2024 Haftalık Burç yorumu
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:48:02

» 18.09.2024 Tiyatrolar'da Bu Hafta!
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:44:39

» Fenerbahçe Beko yeni transferi resmen açıkladı! Sarı-Lacivertliler Boban Marjanovic’i kadrosuna kattı
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:39:17

» Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten Fenerbahçe derbisinin hakemi Atilla Karaoğlan'a tepki gösterdi! ''Babamın oğlu da olsa cezasız kalmayacak''
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:36:24

» Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi İbrahim Hatipoğlu, Eylül ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda transfer harcamaları ile ilgili açıklama yaptı. Hatipoğlu'nun iddialı sözleri ise dikkatlerden kaçmadı. İ
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:34:39

» Geçtiğimiz 2 sezonu şampiyon tamamlayan ve bu sezon da özellikle Osimhen transferiyle büyük ses getiren Galatasaray, forma satışında rekora koşuyor.
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:33:55

» Fenerbahçe ile Galatasaray'ın hafta sonunda karşı karşıya geleceği derbi öncesi maç sosyal medyada şimdiden başladı. Sarı-kırmızılılar, Sneijder ve Hagi isimlerinin Legends serisi kapsamında özel tişörtleri satışa sundu. Sneijder'in tanıtım videosunda Fen
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:32:22

» Ali Koç karar değiştirdi! Fenerbahçe Türkiye Kupası'na katılma kararı aldı...
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:31:39

» Fenerbahçe'de İsmail Yüksek sürprizi! İtalyan devlerinin Galatasaray derbisinde gözleri onun üzerinde
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:30:57

» Derbi sonrası Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş'ten itiraf! ''Kaybedebilirdik...''
tarafından Yazar : EgzotikForum Dün 22:29:19


Bağlı değilsiniz. Bağlanın ya da kayıt olun

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, CHP ve MHP ile üç konuda mutabık olduklarını açıkladı.

Aşağa gitmek  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Yazar : EgzotikForum


-
-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Meclis yönetiminin oluşması ve hükümetin teşekkül etmesinin ardından verilen vaatleri birer birer yerine getirmek için harekete geçtiklerini belirten Davutoğlu, 3 ay için açıklanan vaatlerin yüzde 30'unu gerçekleştirdiklerini ve takvimlerinde hiçbir sapmanın olmadığını söyledi.
Davutoğlu, aynı şekilde 3 ay için açıklanan reform paketlerinin yüzde 25'inin Meclis'e sevk edildiğini ifade ederek, önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda ayrımcılıkla mücadele başta olmak üzere reform yasalarını görüşmeye devam edeceklerini belirtti.Davutoğlu, hız kesmeden vaatleri, reformları ve icraatları yerine getirirken, terörle kararlı mücadeleyi de sürdürdüklerini kaydetti.
Vadettikleri reformların başında yeni anayasa geldiğini dile getiren Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Yeni bir anayasa fikri bu seçim sonrasında ortaya çıkmış bir fikir değildir. Aslına bakarsanız, 12 Eylül Anayasası devreye girdikten sonraki bütün sivil kadrolar, rahmetli Özal'dan bu yana bütün sivil kadrolar yeni bir anayasa yapmak idealini hep gündeme getirdiler. Hiçbir siyasi parti yok ki 12 Eylül Anayasasını beğenmiş olsun ve yeni bir anayasa ihtiyacından bahsetmemiş olsun. Hemen hemen her hükümet, her siyasi parti, kurulduğu zaman veya seçime giderken, 12 Eylül Anayasasının darbe niteliğinden şikayet etmiş ve bu darbe niteliğine karşı sivil bir anayasa yapımı konusunda millete vaatte bulunmuştur. Bunun istisnası yoktur. '12 Eylül Anayasasından memnunum' diyen de kimseye rastlanmadı. Maddelerin neredeyse üçte ikisinde büyük değişiklik yapıldı ama halen anayasa ihtiyacı gündemde oldu. AK Parti iktidarı olarak bizler de 2002 yılında kurulduktan hemen sonra, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde bu ihtiyacı hep gündeme getirdik. Bütün seçimler sonrasında da hep adımlar attık."
"33 YILLIK KİMSENİN MEMNUN OLMADIĞI ANAYASA YÜRÜRLÜKTE"
Başbakan Davutoğlu, 2007 seçimlerinden sonra AK Parti bünyesinde bir komisyonun oluştuğunu ve teklif hazırladıklarını, 2011 seçimlerinden sonra da bir uzlaşma komisyonu çerçevesinde çalışmaları sürdürdüklerini anımsattı.
"33 yıllık kimsenin memnun olmadığı anayasa halen yürürlükte" diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Dolayısıyla bir taraftan acil eylem planı ve diğer icraatlar çerçevesinde adımlar atarken, diğer taraftan da özgürlükçü, katılımcı, sivil, güçler ayrılığı prensibine dayanan, kısıtlayıcı ve yasaklayıcı olmayan, insan onurunu öne çıkaran, vatandaşlığı esas alıp devleti vatandaşa göre tanımlayan yeni bir anayasa fikriyle kamuoyumuzun önüne çıktık. Hep vurgulayageldim; biz bir söz verdik mi bu sadece kağıtta kalsın diye vermeyiz, uygulama konusunda elimizden gelen bütün çabayı gösteririz."
Anayasanın mutabakatla çıkarılması gereken bir metin olduğuna işaret eden Davutoğlu, AK Parti'nin yeterli sayıda milletvekili olsaydı dahi yeni anayasanın mutabakatla yapılmasından yana bir tutum sergileyeceğini söyledi.
Davutoğlu, anayasanın herkesin içine sinen, yüz yıl geçse bile kullanılabilecek bir metin olması gerektiğini belirterek, "Eğer geçmişte anayasa metinleri bu mantıkla yazılmış olsaydı şimdi biz bunu tartışmıyor olurduk çünkü kalıcı bir metin ortaya çıkardı ama maalesef bizim anayasalarımız hep tepki anayasaları şeklinde ortaya çıktı ve konjonktürel nitelikleriyle öne çıktı" diye konuştu.
Seçim öncesinde verdiği sözü yerine getirerek, yeni bir geleneği başlatmak üzere muhalefet partilerinin liderlerinden randevu talep ettiğini hatırlatanDavutoğlu, bunun demokrasilerin bir gereği olduğuna inandığını, ayrıca böyle bir geleneğin yerleşmesini ümit ettiğini söyledi.
Hiçbir ayrım gözetmeden bütün siyasi partilerden randevu talep ettiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Ancak bir siyasi partinin mensupları, eş başkanları bu randevu talebinin ruhuna uygun olmayacak şekilde gayriciddi ve samimi olmayan açıklamalarda bulundular. Samimi değillerdi çünkü gündem olarak ortaya konan meselenin dışına çekmeye çalıştılar. Ciddi değillerdi, halktan yetki almış bir devlet adamının, bir başbakanın talebi karşısında son derece istihzai ve devlet adamı ciddiyetine yakışmayan açıklamalarda bulundular. Bunun neticesinde de kendileriyle randevumu iptal etmek durumunda kaldım çünkü ben muhatabımda ciddiyet ve samimiyet ararım."
"SON DERCE MEDENİ GÖRÜŞMELER YAPTIK"
Kendisine ciddiyet ve samimiyet gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldiğini, son derece medeni, demokratik olgunluğa uygun görüşmeler yaptıklarını aktaran Davutoğlu, kendilerine teşekkür etti.
Kılıçdaroğlu ile konuları açık yüreklilikle ele aldıkları bir görüşme yaptıklarını belirten Davutoğlu, üç temel konuda mutabakata vardıklarını bildirdi.
12 Eylül Anayasası ile 12 Eylül'e dayalı darbe hukukunun tümüyle ortadan kaldırılması için birlikte çalışmaya hazır olduklarını dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bu çerçevede de 'Anayasa Uzlaşma Komisyonunun aynı doku ve yapı içinde, esaslar çerçevesinde çalışmasına tekrar başlaması için iki lider olarak onayımızı vereceğimizi söyleyebiliriz' dedik. Bunda mutabık kaldık. İkincisi Meclisin daha etkin, daha süratli ama aynı zamanda denetime de daha açık, muhalefetin talebi çerçevesinde yürütülebilmesi için Meclis İçtüzüğünde de benzer bir reformun yapılması ve bu çerçevede daha önce oluşmuş komisyonun çalışmalarının devamı konusunda mutabık kaldık.
Üçüncüsü de vize muafiyeti başta olmak üzere AB reformları ve genel olarak reformlar konusunda da işbirliği yapma ve zamanlı olması bakımından vize muafiyetinin bağlamındaki refomlarda iktidar ve muhalefetin birlikte süreci hızla işletmesi konusunda mutabık kaldık."
Tüm bunların iyi bir başlangıç olduğunu vurgulayanDavutoğlu, MHP lideri Bahçeli ile de son derece medeni bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu ile mutabık kaldıkları konularda Bahçeli ile de mutabık olduklarını kaydeden Davutoğlu, Bahçeli'nin üç konuda olumlu kanaatini ilettiğini anlattı.
"MUTABIK KALDIĞIMIZ HUSUSLARI AKTARDIM"
Üç siyasi partinin, bu üç konuda anlaştığını aktaran Davutoğlu, "Bir siyasi partinin genel başkanı ve Başbakan olarak benim vazifem bu diyaloğu sağlamak, bu tartışma ve konuşma zeminini oluşturmak. Bu oluştu, netice de hasıl oldu" diye konuştu.
Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Anayasa ve İçtüzük bundan sonra Meclis içinde yürütülmesi gereken süreçlerdir. Yani yürütme olarak biz görevimizi yapıp, muhalefetle ortak zemin oluşturduk, şimdi artık görev Meclisin görevidir. Bu çerçevede de bundan sonra atılacak adımlar bağlamında arkadaşlarımla Sayın TBMM Başkanımızı ziyaret ettim.
Kendisiyle yaptığım görüşmede iki değerli siyasi liderle mutabık kaldığımız hususları aktardım. Ancak bundan sonra bu sürecin işlemesi için Meclis mekanizmalarının çalışması gerekir. Gerek Anayasa Uzlaşma Komisyonu gerekse İçtüzük ile ilgili komisyonun oluşması için değerli Başkanımızın devreye girmesi ve bütün partilere bu konuda çağrı yapmasının uygun olacağı kanaatimi kendilerine arz ettim. Biz bu anlamda görevimizi belli bir aşamaya getirdik. Şimdi Sayın Meclis Başkanımız hangi yöntemle, nasıl yapacağı tamamen kendi takdirleridir, partiler arasında oluşan mutabakatı hayata geçirmek üzere gerekli adımları herhalde atacaktır, değerlendirecektir."
"SIĞINACAĞIMIZ MAKAM TBMM ÇATISININ ALTIDIR"
Türkiye'nin etrafında bir ateş çemberi olduğunu, ülkelerin ciddi sarsıntılar geçirdiğini ifade edenDavutoğlu, böyle bir dönemde Türkiye'nin en büyük gücünün demokrasisi, insan hak ve özgürlüklerine dayalı siyasi sistemi olduğunu vurguladı.
"Böylesi bir kritik süreçte Türkiye'nin en büyük makamı, nihai kertede sığınacağımız, İstiklal Harbi'nde sığındığımız makam neresiyse orasıdır. O da TBMM çatısının altıdır" diyen Davutoğlu, bütün siyasi partilere ne konuşacaklarsa Meclis çatısı altında nezaket ve karşılıklı saygı içinde konuşmaları çağrısında bulundu.
Davutoğlu, "Bu çatı altında her şey söylensin ama bu çatı dışına çıkıldığında meşruiyet çizgisinden ayrılmayalım" dedi. Yeni anayasanın kutuplaşma değil, birleşme vesilesi olarak görülmesini isteyenDavutoğlu, teröre karşı da omuz omuza, birlik içinde durulması gerektiğini belirtti.
Meclis Başkanının çağrısına bütün partilerin olumlu yanıt vermesini ümit ettiğini dile getiren Davutoğlu, sürecin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Davutoğlu, milletin hakkını, hukukunu kendi şahsi menfaati için kullanan herhangi birisi ile ilgili "parti üyesi veya genel başkan yardımcısıdır" diye müsamaha göstermelerinin söz konusu olamayacağını söyledi. Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin kuruluş ilkelerine, değerlerine aykırı düşen yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklar konusunda tutarlı bir çizgi göstermeyenlerle ilgili, kim olursa olsun, partinin kurullarında değerlendirmeler yaparak gereken adımları atacaklarını belirtti.
Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Partimizin ilgili birimleri MYK'yı bu belediye başkanları hakkında bilgilendirdi. Bu belediye başkanları konusunda MYK'mızın mutabakat ile ulaştığı bir sonuç oldu. Partimizin temel ilke ve prensiplerine ve en fazla önem verdiğimiz milletimizin hak ve hukukunu korumak, bu konularda herhangi bir istismara izin vermeme yönündeki en temel siyasi etik ve ahlak prensibine uygun bir şekilde bu belediye başkanlarını merkez disiplin kuruluna sevk etme kararı aldık. Aynı şekilde iki belediye başkanı ile ilgili olarak da var olan bizim için, bize iletilen bilgi ve belgeler etrafında oluşmuş bazı suç unsurları olduğu düşüncesiyle İçişleri Bakanlığı nezdinde de gerekli girişimlerde bulunma kararı aldık. AK Parti kadroları ak kadrolardır. Milletimizin tek zerre hukukunu dahi korumak bizim görevimizdir."
Başbakan Davutoğlu, seçim sürecinde Bergama'da sağanak yağmurun altında kendisini bekleyen kadınların halen gözünün önünde olduğunu ve onların emekleri üzerinden kimsenin şahsi menfaat elde etmesine izin vermeyeceğini söyledi. Davutoğlu, bundan sonra da bu konularda gereken adımları atacaklarını kaydetti.
Davutoğlu ayrıca, "Bir bakanla ilgili olarak ise bu tamamıyla partimizin yine tüzüğünün gereği olarak, partimizin temel ilke ve politikalarını parti kurumları içinde değil de kamuoyu önünde, bizim için uygun olmayan platformlarda dile getirmiş olmaları dolayısıyla bir disiplin meselesidir. Onunla ilgili de gerekli adımları attık. Bizim partimiz özgür düşünce platformudur. Herkes düşüncesini sergiler ama nihayetinde parti disiplini çerçevesinde de hepimizin uyması gereken kurallar var" dedi. BaşbakanDavutoğlu, bu adımların bu çerçevede atıldığını ve bundan sonra da bu ilkeler etrafından herhangi bir şekilde yeni adım atmak gerekmesi durumunda hiçbir şekilde tereddüt göstermeyeceklerini dile getirdi.
"BİZİM İÇİN TERÖR TEHDİTLERİ ARASINDA BİR FARK YOK"
ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph F. Dunford'un Türkiye ziyaretinin sorulması üzerineDavutoğlu, ABD-Türkiye ilişkilerinin iki stratejik müttefikin ilişkisi olduğunu söyledi.
Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Hep vurguluyoruz. Bir ateş çemberinin ortasında, Türkiye hem kendi ulusal güvenliğini korumaya çalışıyor hem de ittifak sisteminin bir parçası olarak bu bölgede ittifak sisteminin zaafa uğramaması için çaba gösteriyor. DAEŞ terör örgütünün oluşturduğu tehdit var. Bu konuda alınmış BM kararları var. Bizim için, PKK'nın oluşturduğu ve PKK bağlantılı Suriye'de YPG'nin PYD'nin oluşturduğu tehdit var. Bizim için terör tehditleri arasında bir fark yok. Türkiye, Irak ve Suriye hattında çok ciddi bir ulusal güvenlik sorunu yaşıyor. Bu bağlamda siyasal düzeyle Sayın Obama ve Sayın Joe Biden ile yaptığımız görüşmeler var. Ayrıca, kurumlarımız arasında başta askeri yetkililer arasında olmak üzere yoğun istişareler de devam ediyor. Dikkat ederseniz dün de Fransa Savunma Bakanı buradaydı. Savunma bakanları ile sürekli askeri temas halindeler. Çünkü artık Suriye krizi herhangi bir ülkenin krizi olmakta çoktan çıkmış durumdadır. Bir bölgesel kriz olmaktan çıkmış durumdadır. Paris'te patlayan bomba da Ankara'da patlayan bomba da ülkenin bölgede olmasından bağımsız olarak ülkeleri etkiliyor. Bu bağlamda yoğun bir istişare içindeyiz. "
SURİYE VURGUSU
avutoğlu, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dunford'un, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın davetlisi olarak geldiğini hatırlattı. Davutoğlu, görüşmede varılan sonuçlar itibariyle de kendisinin de ziyaret edildiğini, istişare imkanı olduğunu kaydetti.
Ahmet Davutoğlu, bu konuda birkaç hassas husus üzerinde özellikle durduklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Birincisi, terör örgütlerinin Türkiye'ye ve bölgesel ile küresel barışa yönelttikleri tehdide karşı alacağımız ortak tutum, ortak tavırdır. Bu konuda herhangi bir görüş ayrılığı söz konusu değil. İkincisi, Suriye ve Irak bağlamında, özellikle bu ülkelerdeki merkezi kontrolün zayıflaması, dolayısıyla ortaya çıkan boşluk ve başta Rusya olmak üzere yabancı güçlerin bu ülkelerde yaptıkları faaliyetler ve onun doğurduğu yeni güvenlik riskleridir.
Bunları da ele aldık. Daha önce birlikte mutabık kaldığımız hususlar vardı. Bunlar iki askeri yetkilinin, iki genelkurmay başkanının istişarelerinin sonuçları itibariyle de bize aktarıldı. Biz de kanaatlerimizi ifade ettik. Sayın Obama ve ABD yönetimi nezdinde bu kanaatleri zaten her düzeyde paylaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, ben her düzeyde görüşüyoruz bunları. Askeri yetkililer bağlamında da bütün bunları kapsamlı değerlendirme imkanı oldu. Özellikle Suriye'de siyasal sürecin işlemesinin hemen öncesinde alanda askeri kazanım elde etmek için sivillere yönelik sürdürülen bombardımanlar, Rusya tarafından ve alanda değişik grupların girdikleri güç mücadeleleri konusunda da fikir alışverişinde bulunduk."

https://www.egzotikforum.com

Sayfa başına dön  Mesaj [1 sayfadaki 1 sayfası]

Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz