Kırmızı et üretimine yeni bir hibe desteği geldi.
Yürürlüğe giren düzenlemeyle, 500 baş ve üzeri damızlık düve için yatırım yapanlara destek verilecek.
Söz konusu düzenleme tesis inşaatı ile hayvan ve makina alımlarını kapsayacak.
Karar, damızlık düve ihtiyacının yurtiçinden karşılanması amacıyla alındı.
DÜZENLEMENİN AMACI NE?
Kararı değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Besiciliği bir anlamda fason üreticilikten alıp gerçek imalatçı pozisyonuna taşımak amaçlanıyor. Yani şuradan ya da buradan alayım bir yerde besleyeyim değil de artık kendi damızlık hayvanından olan yavruyu destekle şekline dönüştürecek bir proje” dedi.
DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI
Destekten yararlanabilmek için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye ve veteriner bilgi sistemine en az 3 yıl kayıtlı olmak gerekiyor.
Aranan şartlar arasında aktif bir sığır işletmesi olmak da var.
"ÜRETİM ARTTIKÇA FİYATLAR DENGELENİR"
Düzenlemenin et fiyatlarına etkisi hakkında Yalçındağ, “Et üretimimiz artıyor ama et tüketimimiz de artıyor. Üretimimizi biraz daha hızlandırmamız lazım ki tüketime cevap verebilsin, o zaman et fiyatları dengelenir" diye konuştu.
Yürürlüğe giren düzenlemeyle, 500 baş ve üzeri damızlık düve için yatırım yapanlara destek verilecek.
Söz konusu düzenleme tesis inşaatı ile hayvan ve makina alımlarını kapsayacak.
Karar, damızlık düve ihtiyacının yurtiçinden karşılanması amacıyla alındı.
DÜZENLEMENİN AMACI NE?
Kararı değerlendiren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Besiciliği bir anlamda fason üreticilikten alıp gerçek imalatçı pozisyonuna taşımak amaçlanıyor. Yani şuradan ya da buradan alayım bir yerde besleyeyim değil de artık kendi damızlık hayvanından olan yavruyu destekle şekline dönüştürecek bir proje” dedi.
DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI
Destekten yararlanabilmek için Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne üye ve veteriner bilgi sistemine en az 3 yıl kayıtlı olmak gerekiyor.
Aranan şartlar arasında aktif bir sığır işletmesi olmak da var.
"ÜRETİM ARTTIKÇA FİYATLAR DENGELENİR"
Düzenlemenin et fiyatlarına etkisi hakkında Yalçındağ, “Et üretimimiz artıyor ama et tüketimimiz de artıyor. Üretimimizi biraz daha hızlandırmamız lazım ki tüketime cevap verebilsin, o zaman et fiyatları dengelenir" diye konuştu.