[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
[size]
Servisi için:
[/size]
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1/4 su bardağı zeytinyağı (ya da eritilmiş tereyağı)
- 1 paket kabartma tozu
[size]
Servisi için:
[/size]
- 100 ml. çikolata sos
- 2 adet muz
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
- Yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarının olduğu karıştırma kabına 1/4 çay kaşığı kadar tuz ekleyin.
- Yumurta aklarını mikserle, hızlı devirde yaklaşık 7-8 dakika çırpın. Kıvam alıp, katı bir kıvam aldığında karıştırma işlemini durdurun.
- Yumurta sarılarının olduğu karıştırma kabına toz şekeri alın. Şeker eriyip, karışım beyaza yakın bir renk alana kadar yumurta sarılarını mikserle karıştırın.
- Süt ve zeytinyağını ilave ettikten sonra karıştırma işlemini sürdürün.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve kakaoyu katıp, bir çırpma teli yardımıyla tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
- Çırpılmış yumurta beyazlarını, waffle harcına katın. Akışkan bir kıvam elde edene kadar tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla harcı karıştırın.
- Waffle makinesini kızdırın. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar waffle gözüne dökün. Kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, aralarda kontrol ederek pişirme işlemini gerçekleştirin.
- Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalan waffleları servis tabağına alın.
- İnce ince dilimlediğiniz muz dilimleri, çikolata sos ve arzuya göre krema eşliğinde hazırladığınız çikolatalı waffleları bekletmeden servis edin.