[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Hamuru için:
Üzeri için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
Hamuru için:
- 150 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 4 su bardağı un
Üzeri için:
- 180 gram bitter çikolata
- 1/2 çay bardağı renkli dekor şekeri
NASIL YAPILIR?
- Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve pudra şekerini karıştırma kabına alın.
- Kurabiyelere aromasını vermesi için rendelenmiş limon kabuğunu katın ve tüm malzemeyi krema halini alana kadar elinizle karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanladıktan sonra azar azar karıştırma kabına alın.
- Kurabiye hamurunu özleşip, kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Mutfak tezgahına bir miktar nişasta serpin. Hazırladığınız kurabiye hamurunu, bir merdane yardımıyla yaklaşık 1 cm. kalınlığında açın.
- Arzu ettiğiniz şekillerde kalıpları kullanarak kurabiyeler hazırlayın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizdiğiniz kurabiyeleri; önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 15 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
- Kurabiyelere son ve eğlenceli dokunuşu yapmak için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
- Kaynamakta olan su buharının eriyen çikolataya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine dikkat edin.
- Fırından çıkan ve sertleşmesi için mümkünse ızgara teli üzerinde, oda sıcaklığında kısa bir süre beklettiğiniz kurabiyeleri, eritilmiş bitter çikolataya batırın.
- Düz bir servis tabağına alın, üzerlerine renkli dekor şekeri serpiştirdikten sonra kıvam alması için oda sıcaklığında bekletin.
- Damla çikolatalı kurabiye tarifinden oldukça farklı olan bu çikolatalı kurabiyeleri sevdiklerinizle paylaşın.