[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 500 gram ince kabuklu, sulu ve çekirdeksiz mandalina
- 450 gram toz şeker
- 500 ml. su
- 1/2 adet taze sıkılmış limon suyu
NASIL YAPILIR?
- Bol suda yıkadığınız mandalinaların kurulayın. Tırtıklı bir bıçakla üzerlerinden hafif bir şekilde geçin. Kabukların yüzde yirmisini rendeyle alın.
- Kürdanla dörder yerinden deldiğiniz mandalinaları, su dolu bir kapta bir gün bekletin. Mandalinaların suyunu sık sık değiştirin.
- Bir gün boyunca bekleyen mandalinaları, soğuk suya alıp 15 dakika kısık ateşte kaynatın.
- İlk pişirme suyunu döküp, mandalinaların üzerine tekrar soğuk su ekleyin. Kısık ateşte yeniden 15 dakika kaynatın.
- Kaynama işlemlerinin ardından soğuk suda bekleterek soğuttuğunuz mandalinaları, yatay olarak iki eşit parçaya kesin.
- Kabuk kısımları altta kalacak şekilde mandalinaları bir tavaya dizin.
- Toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra mandalinaların üzerine gezdirin.
- Tatlıyı, orta ateşte 30 dakika kadar pişirin. Şerbeti sulu kalan tatlıyı, pişirme süresi tamamlandıktan sonra ocaktan alın.
- Arzuya göre kaymak ya da kaymaklı dondurma eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.