[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Sos için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 250 gram tavuk göğsü (inceltilmiş dört parça)
- 100 gram galeta unu
- 1 adet yumurta
- 10 adet mantar
- 1 diş sarımsak
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 4 dilim kaşar peyniri
- 1/4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/4 çay kaşığı karabiber
Sos için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 75 ml. krema
NASIL YAPILIR?
- Kemiksiz fileto tavuk göğsünü dört eşit parçaya böldükten sonra her bir parçayı et döveceği yardımıyla inceltin.
- Yumurtayı geniş bir kasede çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Öncelikle çırpılmış yumurtaya sonrasında galeta ununa batırdığınız tavuk parçalarını bir kenarda bekletin.
- Üzerlerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları dört eşit parçaya bölün. Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın. Közlenmiş kırmızı biberi, küçük küpler halinde kesin.
- Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Tavaya aldığınız mantarları, yüksek ateşte soteleyin.
- Lezzet vermesi adına doğranmış sarımsakları ekleyin ve zeytinyağında mantarları soteleme işlemini sürdürün.
- Son olarak; tuz, karabiber ve minik küpler halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberi ekleyin.
- Galeta ununa buladığınız fileto tavukların içine mantarlı harcı ekleyin. Bir dilim kaşar peyniri yerleştirdiğiniz tavukları rulo şeklinde sarın.
- Üzerlerine birer adet kürdan batırıp rulo şeklinde kalmalarını sağlayın.
- Çok az miktarda ayçiçek yağını ayrı bir tavada kızdırın. Hazırladığınız tavuk sarmaları yüksek ateşte, aralarda ters yüz ederek kızartın.
- Sos tenceresine domates salçası ve kremayı alın. 3-4 dakika pişirip, kıvamlı bir sos elde ettiğinizde ocaktan alın.
- Hazırladığınız sosu tabağa alın. Kızarttığınız tavukların kürdanlarını çıkarıp iki eşit parçaya bölün. Sosun üzerine yerleştirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.