Servis (Kaç Kişilik): 4-6
Malzeme Listesi:
4 tane hindi göğüs fileto
4 tane közlenmiş kırmızı biber
5-6 sap maydanoz
2 diş sarımsak
2 yemek kasığı yoğurt
2 yemek kasığı zerdeçal
1 yemek kasığı tuzot
2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Yapılışı:
Hindi filetoları ezerek yassılaştırın. Üzerlerine tuzot serpin. Közlenmiş kırmızı biberi ince şerit seklinde doğrayın. Dövülmüş sarımsak, kıyılmış maydanoz, tuzotu karıştırın. Filetoların üzerine hazırladığınız karışımdan koyun. Her birini yanlarını malzemenin üzerine doğru katladıktan sonra rulo seklinde sarin. Açılmaması için sicimle bağlayın. Etleri fırın tepsisine dizin. Yoğurt, sıvı yağ, zerdeçalı karıştırın. Hindi sarmalarının üzerine sürün. 200 derece ısıtılmışfırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.