[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Hamuru için:
Peynirli iç harcı için:
Kızartmak için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
Hamuru için:
- 1 adet küçük boy yumurta
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2,5 su bardağı un
Peynirli iç harcı için:
- 200 gram yağsız beyaz peynir (ya da lor peyniri)
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 demet maydanoz
Kızartmak için:
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta, suyunu süzdürdüğünüz yoğurt, zeytinyağı ve karbonatı derin bir kapta karıştırın.
- Elenmiş un ve tuz karışımını yavaş yavaş katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar tüm malzemeyi elinizle karıştırarak yoğurun.
- Ele yapışan bir hamur olduğu için yoğurma işlemi esnasında ellerinizi unlayın.
- Toparlanan hamuru, oda sıcaklığında 20 dakika kadar bekletin.
- Peynirli iç harcı için; ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve incecik kıyılmış maydanozu ayrı bir kapta harmanlayın.
- Ayçiçek yağını derin bir tencerede, orta ateşte kızdırın.
- Ellerinizi yağladıktan sonra dinlenen hamurdan kopardığınız yumurta büyüklüğünde hamur parçalarının içerisine hazırladığınız peynirli iç harçtan yerleştirin.
- Avuç içinizde hazırladığınız ve yassı bir şekilde hazırladığınız peynirli hamurları kızgın yağda renk alana kadar arkalı önlü ters çevirerek kızartın.
- Fazla yağını bırakması için kağıt havlu üzerinde kısa bir süre dinlendirdiğiniz hamurları, sıcağı sıcağı sevdiklerinizle paylaşın.