[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
[size]
Üzeri için:
[/size]
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
MALZEMELER
- 1 paket vanilyalı toz puding
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 2,5 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
[size]
Üzeri için:
[/size]
- 1 su bardağı pudra şekeri
[size]
NASIL YAPILIR?
[/size]
- Kurabiye hamurunu hazırlamak için; vanilyalı toz puding karışımını karıştırma kabına alın.
- Pudra şekeri ve ayçiçek yağını kattıktan sonra elinizle tüm malzemeyi şeker eriyene kadar karıştırın.
- Kurabiyelere hoş bir koku vermesi için iri iri rendelenmiş portakal kabuğunu katın.
- Elenmiş unu azar azar ekleyerek toparlanana kadar hamuru elinizle yoğurun. Yağlı ve yumuşak bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz.
- Hazırladığınız kurabiye harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopardıktan sonra avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizdiğiniz kurabiyelerin üzerine bir çatal yardımıyla bastırarak şekil verin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, soğuttuktan sonra geniş bir kaba aldığınız pudra şekerine buladıktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.