[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
MALZEMELER
Royal icing için:
NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 kase kuru meyve parçaları (yumuşaması için sıcak suda 15 dakika kadar bekletip suyunu süzün)
- 2,5+1/4 su bardağı un
Royal icing için:
- 1 adet yumurta akı
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 çay kaşığı renkli jel gıda boyası
NASIL YAPILIR?
- Kurabiyelerin süslemesinde kullanacağınız royal icing için; yumurta akı, pudra şekeri ve renkli jel gıda boyasını iyice katılaşana kadar mikser yardımıyla çırpın. Üzerini streç filmle sardıktan sonra donması için buzdolabına kaldırın.
- Kurabiye hamuru için; oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı, ayçiçek yağı, pudra şekeri ve vanilyayı çırpın.
- Yavaş yavaş elenmiş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayın. En son kuru meyve parçalarını ekleyin.
- Hamurdan bezeler yapın, her bezeye rulo şeklini verip verev şeklinde kesin.
- Hazırladığınız kurabiyeleri, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. 170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
- Kurabiyeler fırından çıkıp iyice soğuduktan sonra hazırladığınız royal icing ile üzerlerini süsledikten sonra sevdiklerinizle paylaşın.